De Heuvelrug Natuurwandel4daagse bestaat uit unieke wandelingen in de natuur in hartje Nederland. Het is een vierdaagse met vier wandelroutes die voor 90-95% over onverharde paden gaan. Je maakt kennis met fraaie loof- en naaldbossen, zandverstuivingen, heidevelden en andere prachtige natuurgebieden die de Utrechtse Heuvelrug rijk is.

De 4 x 10 km bestaat dit jaar uit vier nieuwe, uiterst gevarieerde wandelingen. Voor als je niet meer dan een paar uur achtereen wilt wandelen. Of ook erg leuk om te doen met kinderen en/of kleinkinderen vanaf ca. 10 jaar, met als afsluiting voor iedereen een unieke medaille. Je wordt tijdens iedere route meegevoerd langs het mooiste dat de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft.

wandelnieuws heuvelrug4daagse 11

De routes

 • Vanuit Maarn richting Austerlitz

  Een rondwandeling met veel variatie: fraaie bossen, zandverstuivingen, uitgestrekte heidevelden en open velden. Mooie doorkijkjes tonen je veel moois van deze omgeving...
 • Vanuit Maarn door de Kaapse Bossen

  Een rondwandeling in de richting van Doorn met gevarieerde bossen met prachtige beukenlanen. Verder kom je o.a langs Huis te Maarn, St. Helenaheuvel, uitkijktoren de Kaap en het Stilste Plekje van Nederland...
 • Vanuit Maarn richting Den Treek

  Een prachtige wandeling via de Koeheuvels in de richting van de Pyramide van Austerlitz. Vervolgens naar de prachtige heide van Landgoed Den Treek. Na het uitzichtpunt bezocht te hebben langs het Henschotermeer weer terug naar Maarn...
 • Vanuit Maarn richting Bornia en Heidestein

  Een rondwandeling waarbij je Landgoed Bornia aantikt. Via een stukje Kaapse Bossen wandel je langs open velden, fraaie loof- en naaldbossen, via een prachtige heidestrook en Landgoed Noordhout via de Koeheuvels weer terug naar Maarn.

Als deelnemer mag je zelf bepalen wanneer je deze vierdaagse wilt volbrengen. En je kunt dit doen op jouw eigen wijze. Je hoeft deze Natuurwandel4daagse niet in vier aaneengesloten dagen te doen; je mag de vier dagen uitsmeren over het hele jaar 2022. Bepaal je eigen tempo, ritme, tijd en gezelschap voor een heerlijke wandeldag.

route 10km heuvelrug4daagse beukenlaan

Praktische informatie

In de wandelgids staat per route praktische informatie over de parkeermogelijkheden, aanreizen met OV en horecapunten onderweg. De wandelroutes zijn niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Honden - mits aangelijnd - mogen mee op de wandelroutes van de 10 km. Een GPX-file van de routes is niet beschikbaar.

DE 10KM VAN 2022 IS HELAAS UITVERKOCHT; IN 2023 VERWELKOMEN WIJ JE GRAAG!