De Heuvelrug Natuurwandel4daagse bestaat uit unieke wandelingen in de natuur in hartje Nederland. Het is een vierdaagse met vier wandelroutes die voor 90-95% over onverharde paden gaan. Je maakt kennis met fraaie loof- en naaldbossen, zandverstuivingen, heidevelden en andere prachtige natuurgebieden die de Utrechtse Heuvelrug rijk is.

De 4 x 15 km bestaat dit jaar uit vier nieuwe, uiterst gevarieerde wandelingen. Voor als je niet meer dan een paar uur achtereen wilt wandelen, maar wel het gevoel wilt hebben een stevige wandeling te hebben gemaakt. Je wordt tijdens iedere route meegevoerd langs het mooiste dat de Utrechtse Heuvelrug je te bieden heeft.

heuvelrug rhododendrons

De routes

 • Vanuit Maarn richting Austerlitz

  Een rondwandeling met veel variatie: fraaie bossen, zandverstuivingen, uitgestrekte heidevelden en open velden. En de Pyramide mag natuurlijk niet ontbreken op deze wandeling. Mooie doorkijkjes tonen je veel moois van deze omgeving.
 • Vanuit Maarn door de Kaapse Bossen

  Een rondwandeling door de mooie bossen ten zuiden van Maarn. Maar je gaat ook over heideveldjes, langs uitkijktoren De Kaap en je doet vanzelfsprekend ook het Stilste Plekje aan. Kortom, eindeloos genieten van imposante naals- en loofbomen, fraaie beukenlanen en af en toe een open veld.
 • Vanuit Maarn richting Bornia en Heidestein

  Een rondwandeling in de richting van Bornia en Heidestein. Je wandelt via de Heihut - en daarbij gelegen zandverstuiving -  door gevarieerde bossen met prachtige beukenlanen richting Driebergen, om daarna aan de andere zijde van de A12 via prachtige bospaden en een fraaie heidestrook weer richting Maarn te gaan.
 • Vanuit Maarn naar Den Treek 

  Een rondwandeling naar het prachtige landgoed Den Treek. Waar kom je zoal langs? Langs de Koeheuvels, mooie bossen met hier en daar een open heidestrook, het uitzichtpunt over het uitgestrekte heideveld van Den Treek en langs het Henschotermeer weer terug naar Maarn.

Als deelnemer mag je zelf bepalen wanneer je deze vierdaagse wilt volbrengen. En je kunt dit doen op jouw eigen wijze. Je hoeft deze Natuurwandel4daagse niet in vier aaneengesloten dagen te doen; je mag de vier dagen uitsmeren over het hele jaar 2022. Bepaal je eigen tempo, ritme, tijd en gezelschap voor een heerlijke wandeldag.

heide4daagse shutterstock 10

Praktische informatie

In de wandelgids staat per route praktische informatie over de parkeermogelijkheden, aanreizen met OV en horecapunten onderweg. De wandelroutes zijn niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Honden - mits aangelijnd - mogen mee op de wandelroutes van de 15 km. Een GPX-file van de routes is niet beschikbaar.

DE 15KM VAN 2022 IS HELAAS UITVERKOCHT; IN 2023 VERWELKOMEN WIJ JE GRAAG!