De coronatijd heeft enerzijds veel narigheid teweeggebracht, maar heeft er anderzijds voor gezorgd dat nieuwe initiatieven tot stand komen. Eén van die initiatieven is de door tevoetonline ontwikkelde Individuele Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse…

De Individuele Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse speelt zich af in de natuur in hartje Nederland. Het is een vierdaagse die bestaat uit vier wandelroutes die voor 85-90% over onverharde paden gaan. Je maakt kennis met fraaie loof- en naaldbossen, zandverstuivingen, heidevelden en andere prachtige natuurgebieden die de Utrechtse Heuvelrug rijk is. Een tipje van de sluier: tijdens de Individuele Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse wandel je o.a. door Den Treek, de Kaapse Bossen, de natuurgebieden rond Austerlitz en Doorn en het Leersumse Veld. Alle routes starten in hartje Maarn, dat voortreffelijk te bereiken is met zowel eigen vervoer als met het openbaar vervoer; het NS-station ligt op 100m van het begin- en eindpunt van elke wandeling.

austerlitz slagboom

De kenmerken van deze Individuele Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse

  • Individueel of met een zelf samengesteld groepje, dus altijd 100% coronaproof
  • Wandelen op het moment dat jij dat wilt
  • Je mag er het hele jaar 2021 over doen
  • 85-90% over onverhard terrein
  • Rustige wandelroutes in prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug
  • Handzaam boekje met duidelijke routebeschrijvingen en topografische kaartjes
  • Uitstekend bereikbaar met openbaar- en eigen vervoer

Altijd 100% coronaproof

De Individuele Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse wandel je alleen of met een kleine groep vrienden en/of vriendinnen op het moment van jouw keuze en is daardoor altijd 100% coronaproof. Je mag er het hele jaar 2021 over doen om de vier wandeltochten af te leggen, waarna je jezelf ‘bedwinger van de Individuele Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse’ mag noemen. Daarna mag je met trots de fraaie, speciale medaille opspelden.

Deelnemen aan de Individuele Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse werkt eenvoudig: je meldt je aan en daarna ontvang je alles wat je nodig hebt: een handzaam boekje met routebeschrijvingen en topografische wandelkaartjes van je gekozen afstand en de unieke herinnering in de bus.

koeheuvels heide

Vier routes

Er zijn vier verschillende routes. Op de aan- en uitlooproute na zijn alle wandelroutes vrijwel volledig onverhard. Hierdoor zijn de routes wellicht wat pittiger dan je gewend bent; zorg er dus voor dat je goed in conditie bent.

Alle wandelroutes starten in het centrum van Maarn, op 100 meter afstand van het NS-station. Wie met eigen auto komt kan eenvoudig en gratis parkeren in de directe omgeving van de startlocatie. De parkeergelegenheid is terug te vinden in het routeboekje.

De routeboekjes van elke afstand bevatten de omschrijvingen van de vier wandelroutes met topografische wandelkaartjes. De wandelingen leiden je door alle windstreken van de Utrechtse Heuvelrug. Je ontdekt de meest bijzondere plekjes van de Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse is ontwikkeld door ervaren lokale wandelaars, die de omgeving op hun duimpje kennen. Elke route wordt tweemaal per jaar gecontroleerd en - indien nodig - aangepast.

DE INSCHRIJVING VOOR DE HEUVELRUG NATUURWANDEL4DAAGSE 2021 IS GESLOTEN

IN 2022 - MET VERNIEUWDE ROUTES - VERWELKOMEN WE JE GRAAG

 

treek vennetje hek