© foto SPARK
© foto SPARK

Liefst 15.000 wandelaars kwamen zaterdag 21 september opdraven voor de populaire de Dam tot Dam Wandeltocht 2019. Er waren vier afstanden waaruit kon worden gekozen: de 10, 20, 27 óf de 42 km. En passant werd voor Pink Ribbon, het officiële goede doel van het evenement, het mooie bedrag van € 66.075,- ingezameld.

Het wandelevenement van Amsterdam naar Zaandam staat bekend als één van de gezelligste eendaagse wandelevenementen van Nederland. De belangrijkste factor waarom de Dam tot Dam Wandeltocht zo’n buitengewoon gezelligheidsimago heeft, komt door de bewoners. Zij halen jaarlijks werkelijk álles uit de kast voor een warm welkom van de deelnemers. Vele vlaggen hangen uit en de wandelaars worden hartstochtelijk aangemoedigd. De stempel- en verzorgingsposten met grote terrassen en - vaak - livemuziek maken de wandeldag compleet.

Ook dit jaar was Pink Ribbon als ‘goed doel’ verbonden aan de Dam tot Dam Wandeltocht. De vrijwillige bijdragen van deelnemers en inzamelingsacties via het actieplatform van Pink Ribbon zorgden ervoor dat dit jaar een cheque met een bedrag van € 66.075,- werd opgehaald. Pink Ribbon financiert hiermee onderzoeken op het gebied van borstkanker.  

Meer informatie over de Dam tot Dam Wandeltocht vind je op de website van de organisatie.

...