Ga je regelmatig uit wandelen en neem je dan je camera mee? Leg je dan wandelaars, landschappen, planten of dieren op de gevoelige plaat? Stuur ons je mooiste foto's en probeer de fotowedstrijd van 'te voet' te winnen! Voor de zes winnaars van elke jaargang - de fotowedstrijd loopt parallel aan de zes uitgaven per jaar van de wandelkrant - is er een passende prijs te winnen. Uit deze zes winnende foto's wordt later de 'Foto van het Jaar' gekozen. Dié winnaar wint uiteindelijk een fraaie spiegelreflexcamera mét objectief. Meedoen dus!

Hoe kunt u meedoen aan onze fotowedstrijd, die zesmaal per jaar plaats vindt. Dat is eenvoudig: hieronder hebben we onze spelregels voor u op een rijtje gezet. Dus... lees ze door en stuur uw mooiste, bijzonderste, gekste of ontroerendste foto naar ons toe. Wie weet bent u de winnaar van onze volgende fotowedstrijd!

© foto Jeroen Mikkers

Jeroen Mikkers uit Heinenoord maakte deze foto van de beklimming van de vulkaan Pico op de Azoren, Portugal. ‘De foto laat alle ingrediënten zien die de Azoren mooi maken: groene natuur, zee, wolkenpartijen en een prachtig netwerk aan wandelpaden', aldus Jeroen

© foto Marjan Postma

Marjan Postma uit De Westereen maakte deze foto van een baardmannetje in een ‘split’. ‘Dit was voor mij echt een geluksmomentje’, zegt Marjan. ‘Het was de eerste keer dat ik dit vogeltje in het echt zag.

© foto Walter van Os

Het is alweer enige tijd geleden, maar toch niet minder vermeldenswaardig: de winnaar van de onze tweemaandelijkse fotowedstrijd november-december 2018 is Walter van Os uit Apeldoorn.

© Thijmen Pieck

Thijmen Pieck uit Bergen (Noorwegen). Deze foto is gemaakt op Algrøyna, een eilandje bij Bergen in Noorwegen. ‘Na de zonsondergang kleurden de wolken oranje richting de stad.’

Foto Matthijs Temminck

Matthijs Temminck uit Zeist. Deze foto maakte hij langs een wandelroute naast de Diefdijk vlakbij de A2. Matthijs: ‘Een bijzonder uitzicht in combinatie met de mist, doordat de palen eindeloos door lijken te gaan. Dit is een van de meest bijzondere foto’s is die ik ooit gemaakt heb.’

Foto: Erik Wassenaar

Erik Wassenaar uit Vogelenzang. Hij was in Noorwegen toen hij deze foto maakte. ‘Ik zat daar 3 maanden voor mijn studie’, zegt Erik. ‘En uiteraard naast studeren heb ik daar vele kilometers gewandeld door de bergen.