De Individuele Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse is een uniek evenement in de natuur in hartje Nederland. Het is een vierdaags evenement met vier wandelroutes die voor 85-90% over onverharde paden gaan. Je maakt kennis met fraaie loof- en naaldbossen, zandverstuivingen, heidevelden en andere prachtige natuurgebieden die de Utrechtse Heuvelrug rijk is.

De 4 x 10 km bestaat uit vier uiterst gevarieerde wandelingen. Voor als je niet meer dan een paar uur achtereen wilt wandelen. Of ook erg leuk om te doen met kinderen en/of kleinkinderen vanaf ca. 10 jaar, met als afsluiting voor iedereen een unieke medaille. Je wordt tijdens iedere route meegevoerd langs het mooiste dat de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft.

koeheuvels heideweggetje

De routes

 • Vanuit Maarn richting Austerlitz

  Een rondwandeling met veel variatie: fraaie bossen, zandverstuivingen, uitgestrekte heidevelden en open velden. Mooie doorkijkjes tonen je veel moois van deze omgeving.
 • Vanuit Maarn door de Kaapse Bossen

  Een rondwandeling door de fraaie bossen ten zuiden van Maarn. Maar je doet ook heidevelden en een landgoedparkje aan
 • Vanuit Maarn richting Doorn

  Een rondwandeling in de richting van Doorn met gevarieerde bossen met prachtige beukenlanen. Verder kom je o.a langs Huis te Maarn, St. Helenaheuvel, uitkijktoren de Kaap en het StilstePlekje. 
 • Vanuit Maarn via de Zanderij naar Kaapse Bossen

  Een rondwandeling door de Zanderij, met o.a. de beklimming van een indrukwekkend lange, steile trap met 170 treden, bossen en open velden en via Huis te Maarn weer terug.

Als deelnemer mag je zelf bepalen wanneer je deze vierdaagse wilt volbrengen. En je kunt dit doen op jouw eigen wijze. Je hoeft deze Natuurwandelvierdaagse niet in vier aaneengesloten dagen te doen; je mag de vier dagen uitsmeren over het hele jaar 2021. Bepaal je eigen tempo, ritme en tijd voor een heerlijke wandeldag.

stilsteplekje pad

Praktische informatie

In de wandelgids staat per route praktische informatie over de parkeermogelijkheden, aanreizen met OV en horecapunten onderweg. De wandelroutes zijn niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Honden - mits aangelijnd - mogen mee op de wandelroutes van 10 en 15 km. Een GPX-file van de routes is niet beschikbaar.

De kosten

De kosten voor deelname aan de 4 x 10 km van de Individuele Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse bedragen € 20,00 per deelnemer.

Wat krijg je daarvoor?

 • Een voor deze vierdaagse vervaardigd, handzaam boekje met daarin de routebeschrijvingen van de vier speciaal voor jou uitgezette, prachtige routes op de Utrechtse Heuvelrug, inclusief topografische wandelkaartjes en foto’s van elke route
 • Nuttige informatie over parkeren en reizen met het OV
 • Informatie over de eventuele horecamogelijkheden onderweg
 • Een fraaie medaille van dit unieke evenement

Je kunt hier inschrijven voor de 4 x 10 km van de Individuele Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse 2021.

doorn beukenlaan