De Individuele Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse is een uniek evenement in de natuur in hartje Nederland. Het is een vierdaags evenement met vier wandelroutes die voor 85-90% over onverharde paden gaan. Je maakt kennis met fraaie loof- en naaldbossen, zandverstuivingen, heidevelden en andere prachtige natuurgebieden die de Utrechtse Heuvelrug rijk is.

De 4 x 15 km bestaat uit vier uiterst gevarieerde wandelingen. Voor als je niet meer dan een paar uur achtereen wilt wandelen, maar wel het gevoel wilt hebben een stevige wandeling te hebben gedaan. Je wordt tijdens iedere route meegevoerd langs het mooiste dat de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft.

treek vennetje

De routes

 • Vanuit Maarn richting Austerlitz

  Een rondwandeling met veel variatie: fraaie bossen, zandverstuivingen, uitgestrekte heidevelden en open velden. En de Pyramide mag natuurlijk niet ontbreken op deze wandeling. Mooie doorkijkjes tonen je veel moois van deze omgeving.
 • Vanuit Maarn door de Kaapse Bossen

  Een rondwandeling door de mooie bossen ten zuiden van Maarn. Maar je gaat ook over heidevelden, over een steeplechase-terrein met natuurlijke hindernissen, de particuliere begraafplaats van de familie De Beaufort en door een klein landgoedpark.
 • Vanuit Maarn richting Doorn

  Een rondwandeling in de richting van Doorn met fraaie, gevarieerde bossen met prachtige beukenlanen. Verder wandel je o.a door De Zanderij met de beklimming van een indrukwekkend lange, steile trap met 170 treden,, via Vennetje Het Heihuis, Huis te Maarn, St. Helenaheuvel en het Stilste Plekje.
 • Vanuit Maarn naar Den Treek en Woudenberg

  Een rondwandeling door langs het Henschotermeer en het prachtige natuurgebied Den Treek, met bos, heide, zandverstuivingen en vennetjes. Via de Woudenbergse Grift wandelen we langs de rand van Woudenberg weer terug naar Maarn.

Als deelnemer mag je zelf bepalen wanneer je deze vierdaagse wilt volbrengen. En je kunt dit doen op jouw eigen wijze. Je hoeft deze Natuurwandelvierdaagse niet in vier aaneengesloten dagen te doen; je mag de vier dagen uitsmeren over het hele jaar 2021. Bepaal je eigen tempo, ritme en tijd voor een heerlijke wandeldag.

austerlitz bospad

Praktische informatie

In de wandelgids staat per route praktische informatie over de parkeermogelijkheden, aanreizen met OV en horecapunten onderweg. De wandelroutes zijn niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Honden - mits aangelijnd - mogen mee op de wandelroutes van 10 en 15 km. Een GPX-file van de routes is niet beschikbaar.

De kosten

De kosten voor deelname aan de 4 x 15 km van de Individuele Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse bedragen € 22,50 per deelnemer.

Wat krijg je daarvoor?

 • Een voor deze vierdaagse vervaardigd, handzaam boekje met daarin de routebeschrijvingen van de vier speciaal voor jou uitgezette, prachtige routes op de Utrechtse Heuvelrug, inclusief topografische wandelkaartjes en foto’s van elke route
 • Nuttige informatie over parkeren en reizen met het OV
 • Informatie over de eventuele horecamogelijkheden onderweg
 • Een fraaie medaille van dit unieke evenement

Je kunt hier inschrijven voor de 4 x 15 km van de Individuele Heuvelrug Natuurwandelvierdaagse 2021.

helenaheuvel heide