Het Pronkjewailspel is een app voor wandelaars, een virtuele versie van Pronkjewailpad in Groningen. Het Pronkjewailspel is een online alternatief voor én aanvulling op het échte Pronkjewailpad. Kun je wegens de coronacrisis of andere praktische redenen niet naar Groningen komen om het pad te bewandelen? Dan blijft het Pronkjewailpad via dit spel tóch toegankelijk en kun je Groningen op een leuke manier ontdekken ontdekken. En als je het Pronkjewailpad straks wel weer écht kunt lopen, dan is dit spel een mooie extra uitdaging tijdens het wandelen.

evenement pronkjewail luchtfoto

De opening van het Pronkjewailspel vindt plaats op 9 en 10 mei 2020. Bij jou thuis! Hieronder lees je meer over het Pronkjewailspel. Wat is het? Waarom is het er? Hoe werkt het? En uiteraad de nodige praktische informatie over de opening, de zogenaamde ‘Thuiswedstrijd’.

 

Het Pronkjewailspel is een app. Deze app telt jouw bewegingen en stappen en bepaalt daarmee het aantal kilometers dat jij virtueel hebt gelopen op het Pronkjewailpad. Alle (combinaties van) bewegingen tellen mee, zolang je de app maar op je draagt. 

Waarom het Pronkjewailspel?

Het overgrote deel van de stempelposten van het Pronkjewailpad zijn horecagelegenheden en culturele organisaties. Zij worden hard geraakt door de huidige coronacrisis. Daarnaast kunnen veel wandelaars hierom het Pronkjewailpad niet bewandelen, terwijl bewegen juist zo belangrijk is.