Waarom het Pronkjewailspel?

Het overgrote deel van de stempelposten van het Pronkjewailpad zijn horecagelegenheden en culturele organisaties. Zij worden hard geraakt door de huidige coronacrisis. Daarnaast kunnen veel wandelaars hierom het Pronkjewailpad niet bewandelen, terwijl bewegen juist zo belangrijk is.

Daarom wil de organisatie het Pronkjewailpad mét de stempelposten op een andere manier aanbieden. Met deze digitale variant is het Pronkjewailpad altijd voor iedereen toegankelijk en kun je ondanks alles het mooie Groningen tóch ontdekken. 

Hoe werkt het?

Het Pronkjewailspel is een app. Deze app telt jouw bewegingen en stappen en bepaalt daarmee het aantal kilometers dat jij hebt afgelegd. Vijf kilometer bewegen is ook vijf kilometer op het virtuele Pronkjewailpad. Het is daarbij belangrijk dat je óók de app Google Fit (Android) of Gezondheidsapp (Apple) activeert. Alle (combinaties van) bewegingen tellen mee, zolang je de app maar bij je draagt. Denk aan traplopen, (indoor) fitness, een wandeling in de buurt of tuinieren. Let wel: bij fietsen kan het zijn dat er minder bewegingen worden geteld. 

Onderweg kom je in elk dorp een stempelpost tegen. Daar moet je een vraag beantwoorden om een stempel en punten op jouw digitale stempelkaart te verdienen. Middels deze ‘DOE-activiteiten’ leer je Groningen op een mooie (inter)actieve en digitale manier kennen.  

De ‘Thuiswedstrijd’ in Groningen: opening op 9 en 10 mei

Het Pronkjewailspel opent in het weekend van 9 en 10 mei. Dat weekend doen er in ieder geval al 100 deelnemers mee. Tijdens het openingsweekend dagen we iedereen uit om in twee dagen een zo groot mogelijke afstand af te leggen op het (virtuele) Pronkjewailpad. En dat doe je niet zomaar: dat doe je voor een goed doel. 

Tijd

De app komt op zaterdagochtend 9 mei beschikbaar in de appstores. De exacte tijd hoor je nog van ons. Je kunt van tevoren al wel vast Google Fit (Android) of Gezondheid (standaard in Apple) downloaden. Het Pronkjewailspel eindigt 36 uur na de starttijd. Voorwaarde is dat je thuisblijft of in de buurt beweegt. Vermijd drukke plekken, beweeg alleen en houd 1.5 meter afstand. 

Sociale media

Houd ons en jouw familie, vrienden en kennissen op de hoogte van je voortgang. Deel jouw ervaringen op sociale media en tag ons of gebruik de hashtag #pronkjewailspel. Vertel bijvoorbeeld waarom je mee doet, hoe je beweegt en hoe de coronacrisis jou raakt. Volg daarom gedurende deze twee dagen al het nieuws en mededelingen via onze Facebook-pagina. Op de website tevoetonline.nl houdt op een speciale webpagina de tussenstand van de deelnemers bij.

Winnaars en prijzen

Maak na 36 uur een printscreen van je telefoon en mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De tien personen die de grootste afstand hebben afgelegd, ontvangen ieder een gratis startkaart voor het Pronkjewailpad-Oost! 

Goed doel

We willen de toeristische-, recreatieve- en culturele organisaties in Groningen ondersteunen in deze coronacrisis. Deze organisaties en ondernemers – en daarmee veel van onze stempelposten – hebben het momenteel zwaar. Daarom hebben we besloten om het Pronkjewailspel te koppelen aan de Groningen Toerisme Coöperatie, een organisatie die deze ondernemers ondersteunt. Meedoen aan het Pronkjewailspel is gratis, maar we vragen je wél om een vrijwillige bijdrage óf om je te laten sponsoren. Vraag je vrienden, familie en kennissen om je te sponsoren voor het aantal kilometers dat je aflegt. Na afloop van de opening sturen we het rekeningnummer van de Groningen Toerisme Coöperatie rond. Hier kun je jouw bijdrage of het door jou opgehaalde bedrag op storten. 

Na de opening: meer prijzen!

Ook na de eerste 36 uur kun je verder gaan met het Pronkjewailspel. Ben je gefinisht? Maak dan wederom een printscreen en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In samenwerking met de wandelkrant ‘te voet’ belonen we de 50 personen die als eerste gefinisht zijn, met een gratis startkaart voor het Pronkjewailpad-Noord! En het houdt niet op: de 50 personen die daarna finishen ontvangen 50% korting op een startkaart voor het Pronkjewailpad-Noord.

Aanmelden

Geef via email aan ons door of je definitief deelneemt aan de opening van het Pronkjewailspel en hoe je deelneemt (met welke bewegingsvorm(en)). Een paar dagen van tevoren sturen we je de benodigde informatie toe en wordt de definitieve starttijd aangekondigd. Vanaf dat moment kun je de app downloaden.