Het Brintahuisje
Het Brintahuisje

Het Pronkjewailspel is een app. Deze app telt jouw bewegingen en stappen en bepaalt daarmee het aantal kilometers dat jij virtueel hebt gelopen op het Pronkjewailpad. Alle (combinaties van) bewegingen tellen mee, zolang je de app maar op je draagt. 

Denk aan een wandeling in de buurt, traplopen, bewegen op de hometrainer of loopband, (indoor) fitness of tuinieren. Onderweg komt je in elk dorp een virtuele stempelpost tegen. Daar moet je een vraag beantwoorden om een stempel en bonuspunten op jouw digitale stempelkaart te verdienen. Middels deze ‘DOE-activiteiten’ leer je Groningen op een mooie (inter)actieve manier kennen. 

Let op: de vraag moet echt DIRECT beantwoord worden op het moment dat je bij de stempelpost bent. Doe je dat niet, dan gaan zowel stempel als bonuspunten verloren!

wandelnieuws pronkjewailspel wegwijzer

Thuiswedstrijd in Groningen

Op dit moment hebben zich al veel wandelaars aangemeld – zoals ook een aantal Groningse topsporters dat al deden - maar ook jij bent van harte welkom bij deze thuiswedstrijd! Je kunt het Pronkjewailspel volledig in je eigen tempo doen en waar je ook woont. Maar in het openingsweekend dagen we iedereen óók uit om in twee dagen een zo groot mogelijke afstand af te leggen op het virtuele Pronkjewailpad. En dat doe je niet zomaar, dat doe je voor een goed doel (zie ook hieronder). Vraag bijvoorbeeld je vrienden, familie en kennissen om je te sponsoren voor het aantal kilometers dat je aflegt.

Steun toerisme, recreatie, cultuur en sport

Natuurlijk is persoonlijke fitheid uiterst belangrijk. We moeten echter niet vergeten dat Toerisme, Recreatie, Cultuur en Sport de voeding is voor de geest. Willen we Groningen vitaal houden, dan is het van groot belang dat deze sector overeind en gezond gehouden dient te worden. Het opgehaalde geld gaat daarom volledig naar deze sector. Steun deze vitale sector & blijf vitaal met het Pronkjewailspel!

Meedoen?

Wil je meedoen met deze thuiswedstrijd op 9 en 10 mei? Geef je dan op via dit aanmeldingsformulier. Verder zouden we het leuk vinden als je af en toe verslag doet via de sociale media. Vertel bijvoorbeeld wie je bent, waarom je meedoet, hoe deze crisis jou raakt, wat je hoopt te bereiken, hoe ver je bent, enzovoort. Alles is welkom! 

De prijzen

De tien personen die op zondag 10 mei 21.00 uur de grootste afstand hebben afgelegd, ontvangen ieders een gratis startkaart voor het Pronkjewailpad-Oost! Op tevoetonline.nl wordt getracht op een speciale webpagina de tussen- en eindstand van de top 10 deelnemers bij te houden, al dient hierbij te worden aangetekend dat een en ander afhankelijk is van de input van de deelnemers.

Iedereen die minimaal 5 etappes van het Pronkjewailspel aflegt het aanstaande weekend ontvangt een mooie oorkonde!

En verder

  • Vanzelfsprekend kun je ná de eerste 36 uur gewoon verder gaan met het Pronkjewailspel. Ben je gefinisht? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • In samenwerking met de wandelkrant te voet en tevoetonline.nl belonen we de 50 personen die als eerste gefinisht zijn, met een gratis startkaart voor het Pronkjewailpad-Noord! En het houdt niet op: de 50 personen die daarna finishen ontvangen 50% korting op een startkaart voor het Pronkjewailpad-Noord.

Het Pronkjewailpad is, evenals het Pieterpad, een Lange Afstand Wandelpad. Het is daarmee een van de weinige activiteiten die in (corona) tijd zijn toegestaan, mits je je natuurlijk wel houdt aan de voorgeschreven regels van het kabinet en de RIVM!

Wij wensen jullie vanaf 1 juni veel plezier met het wandelen van het Pronkjewailpad 2020!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

NB: Stempelkaarten zijn vanaf datum afgifte 2 jaar geldig.