Wandelevenementen zijn er in veel soorten en maten. Er zijn echter wandeltochten die nét even anders zijn en die zich hiermee onderscheiden van de gangbare één- of meerdaagse tochten. In deze rubriek staan ze in de schijnwerpers!

In Groningen wordt in 2019 de tweede route van het Pronkjewailpad geopend: de Zuidroute. Het Pronkjewailpad is een nieuw wandelevenement annex langeafstandspad georganiseerd door Tocht om de Noord, waarbij -wandelaars kennismaken met de toeristische hoogtepunten van de provincie Groningen.

© foto Tocht om de Noord

Adem de sfeer van het industriële erfgoed. Honderden zeeschepen, tientallen scheepswerven en tientallen karton- en zetmeelfabrieken. Dat was het beeld in de Groninger Veenkoloniën van de 19de eeuw. Veel is verdwenen, maar de sporen zijn er nog.

Vanaf vrijdag 1 februari is het mogelijk om in te schrijven voor de 57ste Kennedymars in Someren (Noord-Brabant). Het is vanaf die datum ook mogelijk om in te schrijven voor de jubileumeditie van het Rondje Someren.

Vier dagen wandelen op de Veluwe, één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Van die mogelijkheid maken jaarlijks, te beginnen op de tweede dinsdag van juli, duizenden wandelaars gebruik.

Groningen heeft een primeur met een nieuw wandelevenement annex langeafstandspad, waarbij wandelaars kennismaken met alle toeristische hoogtepunten van de provincie. Het betreft het Pronkjewailpad dat met een lengte van 2 keer 250 kilometer alle pronkjuwelen in Groningen aandoet.