Traditioneel is de Egmond Wandel Marathon voor veel wandelaars hét begin van een nieuw wandeljaar. De 17e editie vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020.

De weersomstandigheden zijn nooit hetzelfde: het kan sneeuwen, koud zijn, maar ook lenteachtig met een heerlijk zonnetje. Eén ding is in ieder geval altijd hetzelfde: het prachtige parcours langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat. De Egmond Wandel Marathon is het ultieme wandelevenement voor de natuurliefhebber.
egmond2

Deelnemers hebben de keuze uit twee afstanden: 10,5 of 21  km en of men een of twee dagen wil wandelen. Kiest men twee dagen voor de 21,1 km, de halve marathon afstand, dan leg je de volledige Wandel Marathon af. Het parcours van beide afstanden gaat langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat. Er kan op zowel zaterdag als zondag voor de Noordroute richting Bergen en de Zuidroute richting Castricum worden ingeschreven. Na de finish staat een supergezellig feest te wachten.

Organisator Le Champion heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en de Egmond Wandel Marathon is bij uitstek het evenement dat zich goed voor dit thema leent. Wandelaars uit binnen- en buitenland komen massaal naar Egmond aan Zee om van de prachtige natuur te genieten en dit moet gewaarborgd blijven.

egmond1

De afgelopen jaren heeft de Egmond Wandel Marathon al stappen gezet richting een duurzaam wandelevenement en dat wordt dit jaar doorgezet. Vorig jaar werden deelnemers aangespoord zwerfafval op te rapen en mee te nemen naar de finish en waren er watertappunten waar men een bidon kon vullen. De ‘Beach Clean Up’ is er in 2020 ook weer, alleen wordt het grootser aangepakt. ‘Gejut’ maakt van strandafval kunstwerken, die te koop zijn en dat geld wordt weer besteed aan duurzaamheidsprojecten.

Le Champion wil verder zoveel mogelijk ‘single-use’ verpakkingen bannen en het gebruik van duurzame materialen stimuleren. De organisatie promoot zelf het evenement met flyers gemaakt van gerecycled papier (100% oud-papier). Wandelaars kunnen bij inschrijving een shirt bestellen dat gemaakt is van gerecyclede petflessen. Het doel is uiteindelijk Egmond en haar omgeving schoner achter te laten dan hoe het werd aangetroffen.

Inschrijven kan via de website van de Egmond WandelMarathon.

egmond strand