© foto Marche MESA

De jaarlijkse Marche MESA is een jaarlijkse ‘volksmars’ in de Belgische Ardennen, een vierdaagse wandeltocht voor burgers en militairen. Een bijzonder evenement, die in het teken staat van herdenking en vriendschap. De mars vindt dit jaar in juni plaats in de schitterende Ardennen...

Het evenement is een grootschalig, sportief ´n gezellig 4-daags wandelfeest, georganiseerd door de Belgische Defensie in samenwerking met de Provincie Luxemburg. Voor wie eens wat anders wil is dit een geweldig evenement om aan deel te nemen. Je wandelt in de prachtige natuur en kunt er genieten van een gedegen organisatie en veel gezelligheid

Herdenking

De 4-daagse mars is tevens een gelegenheid om te herdenken dat nog niet zo heel lang geleden de Waalse steden en dorpen een zware prijs betaalden in de oorlog. Het was een tijd dat inwoners en strijders vaak als helden optraden en hun leven waagden om anderen in vrijheid te laten leven.

wandelspecial imgp8652

Verblijf en vervoer

Tijdens de vierdaagse verblijf je in een tent. Elke dag word je 's ochtends met militair vervoer naar het beginpunt gebracht en 's avonds wordt je op dezelfde manieer weer teruggebracht naar het kamp waar je verblijft. Je kan vanzelfsprekend ook met eigen vervoer naar het vertrekpunt gaan.

Bij de Marche MESA kan je op diverse manieren inschrijven. Je kan alles (verblijf, vervoer en maaltijden) zelf verzorgen, maar je kan ook alles of een deel van het geheel laten regelen door de organisatie. Je hebt verder de keus uit vier verschillende afstanden; je kan dagelijks 8, 16, 24 of 32 km wandelen.

De Marche MESA is een bijzondere ervaring, die bij geen enekel meerdaagse-wandelaar op de bucketlist mag ontbreken.

wandelspecials dsc08007 copy 2 copy

Meer informatie vind je op de website van de Marche MESA

Gerelateerde artikelen