Al wandelend genieten van de mooie Veluwse natuur. Dat kan van 14 tot en met 17 juli 2020 in Apeldoorn. Of je één, twee of drie dagen wilt wandelen of kiest voor de Vierdaagse, de keus is aan jou.

Wandelen langs een kabbelend beekje, over licht glooiende heidevelden, door een zandverstuiving of door uitgestrekte bossen. Wandelen rond Apeldoorn is wandelen door pure natuur, met als extraatje de kans om een edelhert, ree of wild zwijn te spotten. Vanaf de tweede dinsdag in juli is de Veluwe weer het gebied waar vier dagen achtereen wandeltochten worden uitgezet van, naar vrije keuze, twaalf, twintig, dertig, veertig of vijftig kilometer lengte.

Het is de week van de 67e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn, maar gelijktijdig en over dezelfde parkoersen als ‘de groenste vierdaagse van Nederland’, zijn er de vier Apeldoornse wandeldagen. ‘Losse’ wandeldagen voor wie geen vierdaagse wil wandelen, maar kiest voor één, twee of drie sportieve dagen. Dagen waarop volop kan worden genoten van de Veluwse natuur, de gezellige sfeer van het evenement, de rustplaatsen en de finishlocatie, waar de wandelaars elke dag met muziek worden onthaald. Zeker de wandelaar die kiest voor de kortere afstanden kan in alle rust genieten van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft. 

Het start- en finishterrein is gelegen aan de bosrand, zodat de wandelaars al direct na de start de natuur in gaan. Behalve bos en heide bieden de routes, afhankelijk van de gekozen afstand, ook passages door Natuurpark Berg en Bos, het paleispark van Kroondomein Het Loo en gezellige Veluwse dorpjes.

Apeldoorn biedt echter meer dan natuur en wandelen. Genoeg om er een korte vakantie door te brengen. Wandel bijvoorbeeld één of enkele dagen en breng daarna, of ’s middags als je deelneemt aan de kortere afstanden, een bezoek aan bijvoorbeeld Apenheul, paleis Het Loo (dat wordt momenteel verbouwd, dus kijk tevoren op de website welke delen wel te bezoeken zijn), pretpark Julianatoren, of het winkelcentrum. Of iets verder weg bijvoorbeeld aan Burgers Zoo of Openluchtmuseum in Arnhem, Dolfinarium Harderwijk of de aloude Hanzesteden Deventer of Zutphen.

Andere wandeltochten

Je ziet, volop redenen om eens een bezoek aan Apeldoorn te brengen. En komt een bezoek in juli niet uit? Een werk­groep vanuit de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn verzorgt ook in andere seizoenen wandeltochten, eveneens volledig door de Veluwse natuur. In het voorjaar is dat de Midden-Veluwe wandeltocht, in november de Kootwijker Duin- en Veentocht en in ­december de Veluwse Midwienter­kuiertoch, waar de wandelaar wordt begeleid door het geluid van midwinter­hoorns. Deze tochten, en alles over de Vierdaagse en de wandel­dagen, zijn te vinden op de website van de 67e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn

Nuttig om te weten

  • Inschrijven kan via de website
  • Startaccommodatie en finish zijn op het terrein van de vv Victoria Boys, Berghuizerweg 153, 7312 SN Apeldoorn
  • In de directe omgeving van de startaccommodatie is in ruime mate gratis parkeergelegenheid voorhanden
  • In Apeldoorn en omgeving zijn veel overnachtings-mogelijkheden: van luxe hotels tot natuurcampings en bungalowparken
  • Deelnemers zijn zeer tevreden over het evenement: in 2019 gaf ruim 90 procent van hen een rapportcijfer 8 of hoger
  • De wandelroutes worden duidelijk met pijlen -aangegeven
  • Op alle afstanden passeer je één of meer rustplaatsen

Voor meer over de Apeldoornse Vierdaagse: zie website of de Facebookpagina van de 4Daagse Apeldoorn
Of meld je via de website aan voor onze nieuwsbrief.