© foto Shutterstock

Welke Nederlandse gemeente wordt Wandelgemeente van het Jaar in 2022? In veel Nederlandse gemeenten worden wandelpaden, georganiseerde wandeltochten, thematochten en knooppuntenroutes uitgezet. Wandelkrant ‘te voet’ beoordeelt alle gemeenten die hebben meegedaan aan onze enquête over wandelvriendelijkheid. En jij mag meebeslissen wie uiteindelijk Wandelgemeente van het Jaar 2022 wordt! 

De gemeenten Lochem in Gelderland,  Meerssen in Limburg en Rhenen in Utrecht zijn op basis van voornoemde enquete over de wandelvriendelijkheid genomineerd. Vervolgens zijn de genomineerden ter plaatse getest door verslaggevers van ‘te voet’, die een wandeling in betreffende gemeente hebben gelopen. En die daarna gemeente én route hebben beoordeeld op diverse criteria.

En jouw stem telt mee voor deze verkiezing. Registreer je via de button REGISTREREN en breng daarna een stem uit op je favoriete gemeente.

De spelregels

Eerst registreren

Doordat in een eerdere verkiezing robots zijn ingezet om gemeenten een handje te helpen kan er uitsluitend gestemd worden als je bent geregistreerd. Je hoeft hiervoor alleen je emailadres en naam in te vullen. We garanderen dat je gegevens niet worden verhandeld en niet worden gedeeld met derde partijen. Je kunt je hier registreren.

Eénmaal stemmen

Vanaf elk IP-adres en/of emailadres kan slechts éénmaal een stem worden uitgebracht. Dat houdt dus in dat bijvoordbeeld vanaf je kantoor in totaal slechts eenmaal kan worden gestemd. Vraag medewerkers eventueel om thuis te stemmen.

De verkiezing sluit op 10 april om 18.00 uur. Nadat je hebt gestemd kan je elk moment volgen welke gemeente er aan de leiding gaat. Je kunt hier je stem uitbrengen nadat je bent ingelogd. Na sluiting van de stemperiode bepaalt de vakjury wie zich in 2022 de Wandelgemeente van het Jaar mag noemen.