© foto VVV Zuid-Limburg
© foto VVV Zuid-Limburg

De gemeenten Opsterland, Raalte en Valkenburg aan de Geul zijn genomineerd voor de Wandelgemeente van het Jaar 2019. Deze gemeenten springen er op een bijzondere manier uit voor wandelaars. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland. DE STEMPERIODE VOOR DE VERKIEZING OM DE WANDELGEMEENTE VAN HET JAAR 2019 IS VOORBIJ. ER KAN NIET MEER WORDEN GESTEMD.

Uitvoerig beoordeeld

Gemeenten in Nederland zetten wandelpaden, ommetjes, wandelnetwerken, themaroutes en kuiertochten uit. Wandelkrant ‘te voet’ beoordeelt ieder jaar de wandelmogelijkheden in de gemeenten. Vorig jaar werd Bronckhorst gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar. Ook Leusden, Valkenswaard, Eijsden-Margraten, Eersel, Ommen, Rijssen-Holten, Tubbergen en Horst aan de Maas zijn de afgelopen jaren uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar.

De Grote Drie

Nadat tientallen gemeenten in Nederland deelnamen aan de voorronden voor de Wandelgemeente van het Jaar, zijn Opsterland (Friesland), Raalte (Overijssel) en Valkenburg aan de Geul (Limburg) genomineerd. Deze gemeenten blijken in de praktijk extra vriendelijk voor wandelaars.

Verslaggevers van ‘te voet’ zijn afgereisd naar De Grote Drie en hebben ter plekke de mooiste route van de gemeente beoordeeld. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

Meestemmen

De beoordelingen van de genomineerden staan in de onlangs verschenen editie van wandelkrant ‘te voet’ en hieronder op deze website.

Iedereen kan tot en met 17 mei 2019, 18:00 uur op tevoetonline.nl stemmen voor de favoriete wandelgemeente.

Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijk de winnaar voor de Wandelgemeente van het Jaar 2019.