heuptasje wandelpraat
© foto Fiona den Boer

Mijn vriendin en ik gaan al anderhalf jaar elke woensdag samen wandelen. Meestal zo rond de 15 km, soms wat korter, soms wat langer. We wandelen altijd onverhard en in de natuur. Terwijl we er gezellig op los kletsen kunnen we óók intens genieten van de weldadige rust en schoonheid om ons heen. Normaal gesproken richten we onze wandeling altijd zodanig in, dat we onszelf halverwege kunnen trakteren op een lekkere kop koffie met iets lekkers erbij. Maar dat zit er de laatste maanden helaas niet in…

We missen ons natje en droogje nogal en we vroegen ons af hoe we dit zouden kunnen oplossen. Door een tip van een vriend hebben we nu de heuptas ontdekt! Je kunt er je bammetje in stoppen en de fleshouder is handig om een bidon of thermosflesje in te doen. En je kunt desgewenst ook nog een regenjasje, wanten of muts meenemen. Het heuptasje vinden we beiden superhandig: het is klein, licht en je hebt er totaal geen last van tijdens het wandelen.

wandelpraat heuptas achterzijdeHeuptasje: superhandig en zowel aan voor- als achterzijde te dragen © foto Fiona den Boer

Opmerkelijk is dat mijn vriendin haar heuptas bij voorkeur aan de achterzijde draagt, terwijl ik het tasje op mijn buik draag. Ik geef toe, dat ziet er niet zo elegant uit, maar ik kan dan overal goed bij en ik vind het ook fijner zitten. Dat zal per persoon anders zijn; een wandelvriend van me draagt om dezelfde reden zelfs zijn dagrugzak op zijn buik (maar dan heb je wel assistentie nodig bij het op- en af doen van de rugzak).

Wij willen het heuptasje niet meer missen en kunnen het voor elke wandelaar aanraden. Zeker in deze tijd, nu je je boterhammetje in de natuur moet opeten.

Fiona den Boer te Oldenzaal