Als je als wandelaar gevrijwaard van fysieke ongemakken wilt blijven is het verstandig om je lichaam goed te verzorgen. Je vindt hier tips omtrent het voorkomen en herstellen van overbelastingsblessures en blaarvorming. Tevens adviezen over het herstel na bijvoorbeeld een vierdaagse en over voetverzorging in het algemeen.

De beste manier om jezelf te ontspannen is door te wandelen. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de berg, een rustige en vredige omgeving en frisse lucht. Het is mogelijk dat je deze geweldige ervaring niet op andere plaatsen kunt krijgen.

© foto Shutterstock

Het kan iedereen overkomen tijdens een zomerse wandeling. Als het warm is, de zon feller schijnt dan verwacht en je drinkt onvoldoende kun je eenvoudig een zonnesteek krijgen. Wat kun je daaraan doen en – beter nog - hoe kun je een zonnesteek voorkomen?

© foto Shutterstock

De winter staat weer voor de deur en wat is het dan heerlijk om even een frisse neus te halen tijdens een wandeling in de natuur. Kou kan bij wandelaars echter leiden tot (pijn)klachten in de voeten.

Wandelen is qua populariteit nog steeds groeiende. Lekker buiten zijn en bewegen is fijn en goed voor iedereen. Maar het vraagt zeker extra aandacht en zorg voor je voeten.

© foto Shutterstock

Tuli’s® Heavy Duty Heel Cups, de extra dikke ‘schokdempers’ voor de voeten worden wereldwijd aanbevolen door podotherapeuten, podologen en fysiotherapeuten.

© foto Shutterstock

Blaren kunnen het plezier tijdens je wandeling behoorlijk bederven. Maar aan het voorkomen van blaren kun iets doen! Vanzelfsprekend zijn goed passende schoenen en wandelsokken essentieel.

© foto Shutterstock

Als wandelaar kun je af en toe een nare blessure oplopen. Een veel voorkomend lichamelijk ongemak bij wandelaars en hardlopers is bijvoorbeeld hielspoor. Hielspoor kan o.a. ontstaan door overbelasting van de voetzoolpees.

Foto: Shutterstock

Elke wandelaar heeft wel eens last (gehad) van blaren. Hoe voorkom je nu dat blaren je wandelplezier bederven? Tevoetonline geeft je hieronder een aantal tips ter voorkoming van dit nare ongemak.

banner wandelsite 2023