Hieronder vind je 'merkenpagina's' van toonaangevende wandelmerken. Je kunt lezen waar het betreffende merk voor staat, wat de eigenschappen van deze producten zijn en je maakt er kennis met de diverse productlijnen van de gepresenteerde buitensportmerken.

Hier kun je meer te weten komen over een aantal buitensportmerken die hun sporen in de wandelwereld verdiend hebben. Je vindt er informatie over het ontstaan, de filosofie en de ontwikkeling van betreffende merken.

Honderd jaar geleden, in 1921, werd door Hans Wagner de basis gelegd voor het kwaliteitsproduct dat Hanwag nog steeds is. Want hoe snel de stappen voorwaarts in de afgelopen honderd jaar ook hebben plaatsgevonden, het doel van Hanwag en haar medewerkers vandaag de dag nog onveranderd: de best mogelijke schoenen maken!

© foto Shutterstock

Eén van de bekendste producenten van wandelschoenen is het Beierse familiebedrijf Meindl. Grondlegger Lucas Meindl startte al zo’n 300 jaar geleden een kleine, zelfstandig opererende schoenmakerij.

Hij was rond 1960 een iconische bergbeklimmer: Royal Robbins. Samen met zijn vrouw Liz had hij een passie voor klimmen en hiken. En dat alles  in een tijd waar kleding voor outdoorliefhebbers slechts bestond uit een oude blouse en een afgeknipte spijkerbroek.

Primus is in 125 jaar uitgegroeid tot één van de meest avontuurlijke outdoormerken ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1892 in Zweden. Zo was de eerste brander die op de Zuidpool stond (met Amundsen) en bovenop de Mount Everest werd gebruikt (met Hillary en Norgay) een Primus-brander!

© foto Shutterstock

De producten van Fintomar hebben al veel wandelaars geholpen! Typische wandelblessures, zoals blaren, pijn aan de voeten, achillespees- of scheenbeenklachten kunnen worden voorkomen of verlicht met de 2Toms®, ProStretch®Plus en Tuli’s® producten.

© foto R. Attenberger

Bij VAUDE, de meest milieuvriendelijke fabrikant van functionele producten voor de Outdoor- en Bikesport van Europa, loopt het duurzaamheidsthema als groene draad door de hele organisatie.

Van 1921 tot vandaag de dag staat Hanwag voor traditioneel Beiers handwerk in combinatie met technische expertise en continue innovatie. Sinds de oprichting van onze firma produceren wij vanuit onze hoofdvestiging in Vierkirchen, vlakbij München, berg- en wandelschoenen van de hoogste kwaliteit.

In 1967 begon klimmer Greg Lowe, samen met zijn twee broers, in een klein schuurtje het bedrijf Lowe Alpine.