© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Eén van de bekendste producenten van wandelschoenen is het Beierse familiebedrijf Meindl. Grondlegger Lucas Meindl startte al zo’n 300 jaar geleden een kleine, zelfstandig opererende schoenmakerij.

Hij was er erg succesvol mee en zo transformeerde de kleine schoenmakerij in een uiterst succesvolle onderneming, die wereldwijd furore maakt op het gebied van wandel- en bergschoenen. Meindl maakt de schoenen nog met de hand en – als één van de weinige schoenfabrikanten – nog steeds in Duitsland, in het Beierse Kirchanschöring. Meindl weet op zeer knappe wijze haar traditionele productiewijze te combineren met zeer vernieuwende ontwikkelingen. Voor de productie van de Meindl wandelschoenen worden alleen de allerbeste materialen gebruikt. Elke Meindl-schoen moet voor 100% aan de - door Meindl gestelde - hoge kwaliteitseisen voldoen. Kwaliteit, comfort, pasvorm en duurzaamheid staan altijd voorop.

Jaren geleden ontwikkelde Meindl voor wandel- en bergschoenen de categorie-indeling A tot en met D. De lage A-categorie wandelschoenen worden vooral gebruikt voor eenvoudige, relatief vlakke wandeltochten (voor wandelen in Nederland zou je kunnen zeggen). Met aan de andere kant de D-wandelschoenen, die geschikt zijn voor het allerzwaarste wandeltochten en zelfs alpinisme. Ze zijn dus geschikt voor tochten met flinke hoogteverschillen en bestand tegen bijvoorbeeld kou en sneeuw.

Tot slot maakt Meindl ook hele fijne kinderbergschoenen, zodat ook kinderen uit de voeten kunnen in de bergen. Ook deze kinderbergschoenen geven veel de drager veel steun en grip. Vanzelfsprekend maakt Meindl bij heel veel modellen schoenen gebruik van het waterdichte en goed ademende GORE-TEX® membraan.

In de video hieronder kom je meer te weten over Meindl en de ideeën achter het merk.