© foto R. Attenberger
© foto R. Attenberger

Bij VAUDE, de meest milieuvriendelijke fabrikant van functionele producten voor de Outdoor- en Bikesport van Europa, loopt het duurzaamheidsthema als groene draad door de hele organisatie.

Dit moderne Zuid-Duitse familiebedrijf voldoet aan de hoogste milieueisen en neemt haar sociale verantwoordelijkheid wereldwijd zeer serieus. De missie om zo duurzaam mogelijk te produceren is goed te zien aan het VAUDE Green Shape label. Producten voorzien van het Green Shape label worden volgens strenge en transparante criteria, die de gehele levensloop van het product omvatten, milieuvriendelijk gefabriceerd. Zo worden de producten met dit label ontworpen voor een zeer lange levensduur en wordt bij het ontwerp al nagedacht over het gebruik van duurzame materialen en dat de eindproducten gemakkelijk te repareren en te recyclen zijn.

tbv advertorial 160930 greenshape hauptkeyvisual abw18 19 rz gb 300dpi

 

Er worden materialen gebruikt die bewijs hebben met betrekking tot milieuvriendelijke fabricage. Schadelijke bestanddelen en controversiële technologieën worden bewust vermeden. Waar mogelijk worden milieuvriendelijke alternatieven gebruikt of ontwikkelt VAUDE in samenwerking met partners zelf nieuwe materialen. De strenge richtlijnen gelden niet alleen voor stoffen, maar ook voor ritsen, knopen en andere onderdelen. Ook is er oog voor de omstandigheden voor de medewerkers in de productiefaciliteiten. Als lid van de Fair Wear Foundation is VAUDE toegewijd om te garanderen dat alle productiefaciliteiten voldoen aan de strikte FWF Code van Arbeidsomstandigheden en zo te voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van sociale en eerlijke werkomstandigheden. De Fair Wear Foundation voert daartoe regelmatig controles uit bij de productiefaciliteiten.

Al 40 jaar staat VAUDE voor hoogwaardige, duurzame producten in o.a. de segmenten (buiten)sportkleding, fietsuitrusting, (reis)tassen, accessoires, schoenen, slaapzakken en tenten. Milieuvriendelijkheid, kwaliteit en functionaliteit gaan bij VAUDE hand in hand waardoor jij met een schoon geweten van de natuur kunt genieten. Laat je verrassen door nieuwe duurzame producten gemaakt van koemelk, houtsnippers, gerecyclede PET-flessen, koffiedik, hennep en andere natuurlijke materialen.

vaude logo with claim