De tijd van wandelen in een t-shirt en een alledaagse broek en - bij regen - een ‘oliepak’ zijn allang voorbij. Door de jaren heen is doorlopend specifieke wandelkleding ontwikkeld voor alle soorten weersomstandigheden. Tegenwoordig dragen wandelaars ademende regenkleding, technische wandelshirts, fleecejacks, thermokleding, softshell jasjes, sokken met dempend voetbed en ga zo maar door. En daarbij moet alles vanzelfsprekend uiterst comfortabel zitten…

Op het eerste gezicht is Injinji een bedrijf in teensokken, dat al bijna 25 jaar bestaat en volledig is toegewijd aan de gezondheid en de performance van voeten. Maar, dat is niet alles... Bij Injinji zijn ze vernieuwers, avonturiers en houden ze van actief bezig zijn, maar het meest belangrijke is dat ze gepassioneerd zijn om de reis door het leven zo comfortabel mogelijk te maken...

De merken Rab en Lowe Alpine,beide gestart door gepassioneerde bergbeklimmers in respectievelijk 1981 en 1967, zijn de idealen van hun oprichters altijd trouw gebleven. Zowel Rab Carrington als de broers Lowe wilden vanaf het allereerste begin de beste en meest innovatieve producten ter wereld maken van de beste materialen.

Optimaal comfort tijdens het wandelen? Het kan met Injinji!  Als je vele kilometers wandelt of hardloopt, is het wel zo fijn om sokken aan te hebben die zowel comfort als ondersteuning bieden. De sokken van Injinji doen dat! Het unieke design met vijf tenen en het naadloze, anatomisch gevormde ontwerp zorgen voor minder wrijving.

Meindl is natuurlijk vooral bekend om de productie van kwalitatief hoogwaardige wandelschoenen. Het Beierse familiebedrijf ontwikkelde echter ook speciale wandelsokken voor dames en heren. Want om de beste symbiose tussen voet en schoen te bereiken en de functies optimaal te ondersteunen, zijn de juiste sokken cruciaal.

Het is bijna 40 jaar geleden dat de eerste slaapzak van de Britse outdoorfabrikant Rab met de hand werd gesneden, genaaid en gevuld. Het is daarom geen verrassing dat dons een integraal onderdeel is van Rab's Masters of Insulation-erfgoed en dat het wordt gebruikt in veel van Rab's hoogwaardige producten die maximale bescherming en comfort bieden voor elk soort bergavontuur.

Het begon allemaal in 1981 op zolder in een rijtjeshuis in Sheffield, waar Rab Carrington de eerste slaapzak maakte die zijn naam droeg. Rab’s jarenlange berg­ervaring was duidelijk herkenbaar in de ingenieuze, met de hand genaaide ontwerpen. Al snel was er veel vraag van de lokale klimgemeenschap. Daar bleef het niet bij...

Om de beste symbiose tussen voet en schoen te bereiken en de functies optimaal te ondersteunen, zijn de juiste sokken cruciaal. Meindl begrijpt de anatomie van de voet precies en weet aan welke belastingen de voet elke dag wordt blootgesteld.

banner wandelsite 2023