De tijd van wandelen in een t-shirt en een alledaagse broek en - bij regen - een ‘oliepak’ zijn allang voorbij. Door de jaren heen is doorlopend specifieke wandelkleding ontwikkeld voor alle soorten weersomstandigheden. Tegenwoordig dragen wandelaars ademende regenkleding, technische wandelshirts, fleecejacks, thermokleding, softshell jasjes, sokken met dempend voetbed en ga zo maar door. En daarbij moet alles vanzelfsprekend uiterst comfortabel zitten…

Meindl is natuurlijk vooral bekend om de productie van kwalitatief hoogwaardige wandelschoenen. Het Beierse familiebedrijf ontwikkelde echter ook speciale wandelsokken voor dames en heren. Want om de beste symbiose tussen voet en schoen te bereiken en de functies optimaal te ondersteunen, zijn de juiste sokken cruciaal.

Het is bijna 40 jaar geleden dat de eerste slaapzak van de Britse outdoorfabrikant Rab met de hand werd gesneden, genaaid en gevuld. Het is daarom geen verrassing dat dons een integraal onderdeel is van Rab's Masters of Insulation-erfgoed en dat het wordt gebruikt in veel van Rab's hoogwaardige producten die maximale bescherming en comfort bieden voor elk soort bergavontuur.

Het begon allemaal in 1981 op zolder in een rijtjeshuis in Sheffield, waar Rab Carrington de eerste slaapzak maakte die zijn naam droeg. Rab’s jarenlange berg­ervaring was duidelijk herkenbaar in de ingenieuze, met de hand genaaide ontwerpen. Al snel was er veel vraag van de lokale klimgemeenschap. Daar bleef het niet bij...

Om de beste symbiose tussen voet en schoen te bereiken en de functies optimaal te ondersteunen, zijn de juiste sokken cruciaal. Meindl begrijpt de anatomie van de voet precies en weet aan welke belastingen de voet elke dag wordt blootgesteld.