Wat goede wandelschoenen zijn is nogal persoonlijk. Wil je ze gebruiken in Nederland of in de bergen? Heb je 'gewone' voeten, platvoeten of holvoeten? Zeker is dat je nooit over één nacht ijs moet gaan. Laat je altijd goed adviseren in een gespecialiseerde buitensportwinkel. Je vindt er een breed assortiment aan wandelschoenen in diverse merken, modellen en uitvoeringen. Je kunt ze passen en er alvast even mee lopen. Je zult dan snel duidelijkheid krijgen over welke schoen van welk merk goed bij jouw voeten past.

Het kopen van goede wandelschoenen is vaak een hele klus. Oude schoenen hebben je door diepe dalen gesleept en over hoge bergtoppen geloodst, maar de zolen laten los en het leer vertoont diepe rimpels van jarenlange ervaring. Waar vind je nu nog zo’n paar goede wandelschoenen? Niet alleen de ervaren wandelaar, maar ook de beginnende loper vindt het lastig nieuwe goede wandelschoenen te vinden. Tijd voor hulp. ‘te voet’ leidt je er in tien stappen doorheen.

In de prachtige wandelomgeving van Nunspeet is Veluwe Outdoor gevestigd. Een wandelspeciaalzaak met vrijwel de gehele collectie van de topmerken voor wandelschoenen en - kleding, rugzakken en wandelaccessoires op voorraad.

Veluwe Outdoor Nunspeet is de speciaalzaak voor al uw wandelingen. Vanuit eigen ervaring bieden de medewerkers advies op maat en gaan verder waar andere wandelwinkels ophouden. Wat ze precies voor jou kunnen betekenen, vertelt eigenaar Gerard Posthuma.

Nu het weer wat winterser wordt en de wandelpaden vaak modderiger zijn, is goed schoeisel belangrijker dan ooit. Waterdichte wandelschoenen met veel grip zijn onontbeerlijk voor fijne herfst- en winterwandelingen. Meindl kan uitkomst bieden met de Matera GTX® modellenlijn.

Ben je op zoek naar een functionele damesschoen die gezien mag worden en ook nog eens voor 100% voldoet aan de hoge eisen van buitensporters? Ga dan voor de INNOX PRO GTX MID Ws van LOWA.

meindl epan gtx wandelen

De Meindl Epan GTX® is een hoge, zeer comfortabele wandelschoen met veel bewegingsvrijheid en een soepele afrol. Het model is er voor mannen en vrouwen en is relatief licht in gewicht. Dit maakt het een ideale wandelschoen voor actieve c.q. sportieve wandelingen. 

© foto Chiemgau Tourismus

Eén van de bekendste producenten van wandelschoenen is het Beierse familiebedrijf Meindl. Het verhaal is inmiddels bekend: Grondlegger Lucas Meindl startte al zo’n 300 jaar geleden een kleine, zelfstandig opererende schoenmakerij, die steeds groter en succesvoller werd.

© foto Graner Thomas

De Meindl Houston GTX® is een sportieve wandelschoen met een moderne uitstraling. De verdere eigenschappen van deze schoen: duurzaam, licht van gewicht, waterdicht (GORE-TEX) en ademend. De Houston GTX is voorzien van het variofix® systeem.

Met de nieuwe INNOX PRO GTX LO van LOWA verleg je grenzen! En dat niet alleen, dit model voldoet ook nog eens 100 procent aan de hoge eisen van buitensporters en mag absoluut gezien worden.

Het Duitse schoenenmerk paste het ontwerp van de Banks aan, met als doel de pasvorm te optimaliseren en het pasbereik te vergroten. De nieuwe Banks is een zeer comfortabele trekkingschoen, gemaakt van hoogwaardig nubuckleer.

Hanwag heeft voor het nieuwe hikemodel Tarso Low ES haar nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear-voering en de nieuwe zooltechniek van TubeTec samengebracht. De schoen is zeer duurzaam door het gebruik van gerecyclede materialen in zowel voering als zool en door af te zien van fluorchemie.