Wat goede wandelschoenen zijn is nogal persoonlijk. Wil je ze gebruiken in Nederland of in de bergen? Heb je 'gewone' voeten, platvoeten of holvoeten? Zeker is dat je nooit over één nacht ijs moet gaan. Laat je altijd goed adviseren in een gespecialiseerde buitensportwinkel. Je vindt er een breed assortiment aan wandelschoenen in diverse merken, modellen en uitvoeringen. Je kunt ze passen en er alvast even mee lopen. Je zult dan snel duidelijkheid krijgen over welke schoen van welk merk goed bij jouw voeten past.

Het kopen van goede wandelschoenen is vaak een hele klus. Oude schoenen hebben je door diepe dalen gesleept en over hoge bergtoppen geloodst, maar de zolen laten los en het leer vertoont diepe rimpels van jarenlange ervaring. Waar vind je nu nog zo’n paar goede wandelschoenen? Niet alleen de ervaren wandelaar, maar ook de beginnende loper vindt het lastig nieuwe goede wandelschoenen te vinden. Tijd voor hulp. ‘te voet’ leidt je er in tien stappen doorheen.

Foto: Shutterstock

Een sportieve, halfhoge dames winterlaars met een casual look en oog voor het milieu. Voorzien van een waterdichte en ademende voering: Eco-Shell Footwear. Dat betekent: 100% vrij van fluorchemische stoffen!

De Hanwag Salt Rock is een comfortabele, stijlvolle lage wandelschoen. De voering is van zacht leer en het bovenwerk van Cordura® textiel.

Speciaal voor wandelaars met een hallux valgus ontwikkelde Hanwag de ‘Bunion’ leest. Met een hogere teenbox en geen naden bij het grote teengewricht, om drukpunten en wrijving te voorkomen.