Zoddenpad klompenpaden

Rondwandeling in de provincie Utrecht van 13 km. Het Zoddenpad loopt door het buitengebied van Tienhoven en Westbroek. U wandelt over laagveen, door bos en boerenland op de grens van polderland en de Utrechtse Heuvelrug.

zeldertsepad klompenpaden

Rondwandeling in de provincie Utrecht van 6 km. Het Zeldertsepad loopt door de polder, over boerenland en langs de Grebbelinie in het buitengebied van Amersfoort. U wandelt door agrarisch gebied langs boerenerven en weilanden. Ontdek het prachtige weidse uitzicht, de rust en de afwisseling tussen cultuur en natuur.

© foto Yvonne Bloemena

Rondwandeling in de provincie Gelderland van 6 km. Ontdek het mooie buitengebied van Ressen in Park Lingezegen met het Zeegsepad. U wandelt langs zegen, eeuwenoude bouwwerken, door weilanden, boomgaarden en over historische paden. Een prachtig afwisselend landschap.

© foto Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Rondwandeling in de provincie Gelderland van 9 km. Het Zandslagenpad loopt door het fraaie buitengebied van Maasdriel. U wandelt langs oude boerderijen, over zandslagen, langs ooievaarsnesten en langs hoogstamfruitboomgaarden.

© foto J. ten Caat

Rondwandeling in de provincie Gelderland van 13 km. Al wandelend langs de bosrand, op de stuwwal, over zandwegen en akkers ontdekt u het mooie buitengebied van Wageningen.

© foto Jan Alewijn Dijkhuizen

Rondwandeling in de provincie Utrecht van 8 km. Het Vuylcoppad loopt door het mooie buitengebied van Schalkwijk. U wandelt door weilanden, langs een lint van boerderijen en langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

© foto Rijksmuseum

Rondwandeling in de provincie Gelderland van 15 km. Het 15 kilometer lange Vurensche Polderpad loopt door het buitengebied van de gemeente West-Betuwe. U wandelt langs de voormalige Nieuwe Hollandse Waterlinie, Waal en Linge en over historische dijken en paden. Een prachtig afwisselend landschap.

© foto Zwiertje Nagelhout

Rondwandeling in de provincie Gelderland van 16 km. Door het buitengebied van Oldebroek en Wezep loopt het 16 kilometer lange Vreepad. U wandelt op de rand van de Veluwe, waar de invloed van de voormalige Zuiderzee nog merkbaar is in het landschap.

© foto Shutterstock

Rondwandeling in de provincie Gelderland van 14 km. Het Vosbergenpad loopt door het fraaie buitengebied van Heerde, Hoorn en Wapenveld. wandelt over landgoed Vosbergen, langs sprengen en vroegere watermolens. Geniet van een prachtig afwisselend landschap op de flank van de Veluwe met haar rijke cultuurhistorie.

Rondwandeling in de provincie Utrecht van 8 km. Het Veendijkpad loopt door het buitengebied van Bunschoten-Spakenburg. U wandelt door de polder, over boerenland en dijken.

© afbeelding Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Rondwandeling in de provincie Gelderland van 11 km. Ontdek tijdens de rondwandeling op het Valkschepad, in de omgeving van Lunteren en Wekerom, het mooie boerenland van de Valk. Deze omgeving heeft een rijke en lange bewoningsgeschiedenis. Zo schreef dominee Heldring in 1840: “Een heerlijk stukje gronds”.

banner wandelsite 2023