Foto: Wandelnet
Foto: Wandelnet

Pelgrimspad, traject Ell – Roosteren, 23 km (LAW 7-2 (08). U wandelt door Hunsel en Ittervoort naar ‘het Witte Stadje’ Thorn. Thorn is een prachtig stadje met veel witte huisjes; deze behoren tot beschermd stadsgezicht.

Hierna komt u door het gebied van de Grensmaas en loopt u afwisselen door Nederland en België. De dorpen rond de Maas hebben altijd een band gehad met de rivier en noemen haar liefkozend ‘Mooder Maas’. De rivier zorgt voor sfeer in het gebied, maar kan zich ook van en hele andere kant laten zien. Als ze buiten haar oevers treedt, vormt ze een ernstige bedreiging voor de omgeving. De route loopt langs bij Maaseik en Roosteren langs het Maasplassengebied, dat is ontstaan door grindafgravingen.

Wandelkaart van deze wandelroute gratis downloaden

U kunt de routebeschrijving en wandelkaart van deze etappe GRATIS downloaden via de website van de Stichting Wandelnet. Enige voorwaarde is dat u zich heeft geregistreerd en bent ingelogd bij Wandelnet. Registratie bij Wandelnet is geheel kosteloos. GRATIS WANDELKAART DOWNLOADEN

Wandelgids van het Pelgrimspad bestellen

Voor de liefhebbers zijn er ook wandelgidsen verkrijgbaar van het Pelgrimspad. Interesse? De wandelgids - Pelgrimspad deel 2 - kun je rechtstreeks bestellen via Wandelnet. DIRECT BESTELLEN

Lekker eten, drinken, slapen langs het Pelgrimspad

Na een inspannende dag ben je als Pelgrimspad-wandelaar toe aan een goede, voedzame maaltijd en een lekker bed. Hieronder vind je onze tip(s) voor eten, drinken en/of slapen vóór, tijdens of na je wandeling over dit Pelgrimspadtraject. Zo kun je de volgende dag weer uitgerust en vol goede moed op pad!

Onze tip: