Foto: Wandelnet
Foto: Wandelnet

Pelgrimspad, traject Roosteren – Sittard CS, 18 km (LAW 7-2 (09). Vanaf Roosteren wandelt u naar het dorp Grevenbicht. Grevenbicht is gelegen tussen de Maas en het Julianakanaal.

Het 36 kilometer lange Julianakanaal begint ten noorden van Maastricht als aftakking van de Maas en eindigt bij Maasbracht. Bij Maasbracht stroomt het water weer terug de Maas in. Het kanaal steekt op veel plaatsen boven het landschap uit. In heuvelachtig terrein overbrugt het kanaal een hoogteverschil van 23 meter. U wandelt verder langs het dorp Buchten (Limburgs: Buchte) richting het station van Sittard.

Wandelkaart van deze wandelroute gratis downloaden

U kunt de routebeschrijving en wandelkaart van deze etappe GRATIS downloaden via de website van de Stichting Wandelnet. Enige voorwaarde is dat u zich heeft geregistreerd en bent ingelogd bij Wandelnet. Registratie bij Wandelnet is geheel kosteloos. GRATIS WANDELKAART DOWNLOADEN

Wandelgids van het Pelgrimspad bestellen

Voor de liefhebbers zijn er ook wandelgidsen verkrijgbaar van het Pelgrimspad. Interesse? De wandelgids - Pelgrimspad deel 2 - kun je rechtstreeks bestellen via Wandelnet. DIRECT BESTELLEN

Lekker eten, drinken, slapen langs het Pelgrimspad

Na een inspannende dag ben je als Pelgrimspad-wandelaar toe aan een goede, voedzame maaltijd en een lekker bed. Hieronder vind je onze tip(s) voor eten, drinken en/of slapen vóór, tijdens of na je wandeling over dit Pelgrimspadtraject. Zo kun je de volgende dag weer uitgerust en vol goede moed op pad!

Onze tip: