Foto: Ellen Koppendraaier
Foto: Ellen Koppendraaier

Pieterpad, traject Winsum – Groningen, 20 km (LAW 9-1 (2). De oude meanders van de Hunze of Reitdiep liggen in het oudste cultuurlandschap van West-Europa, met sporen van de invloed van zee en getij en 25 eeuwen bewoningsgeschiedenis.

Garnwerd ligt aan het schilderachtige Reitdiep, waar de molen pronkt en waarna u in Oostum de meest geschilderde en gefotografeerde wierde van Groningen passeert.

Het enige dat in al die eeuwen is veranderd is de hoogte van de bomen. Op het kerkdak van het Romaanse kerkje liggen nog de originele holle en bolle pannen. Groningen is eindpunt, maar ook daar wandelt u door het groen: het Noorderplantsoen, het groene hart van de stad.

Wandelkaart van deze wandelroute gratis downloaden

U kunt de routebeschrijving en wandelkaart van deze etappe GRATIS downloaden via de website van de Stichting Wandelnet. Enige voorwaarde is dat u zich heeft geregistreerd en bent ingelogd bij Wandelnet. Registratie bij Wandelnet is geheel kosteloos. GRATIS WANDELKAART DOWNLOADEN

Wandelgids van het Pieterpad bestellen

Voor de liefhebbers zijn er ook wandelgidsen verkrijgbaar van het Pieterpad. Interesse? De wandelgids - Pieterpad deel 1 - kun je rechtstreeks bestellen via Wandelnet. DIRECT BESTELLEN

Lekker eten, drinken, slapen langs het Pieterpad

Na een inspannende dag ben je als Pieterpad-wandelaar toe aan een goede, voedzame maaltijd en een lekker bed. Hieronder vind je onze tip(s) voor eten, drinken en/of slapen vóór, tijdens of na je wandeling over dit Pieterpadtraject. Zo kun je de volgende dag weer uitgerust en vol goede moed op pad!

Onze tip:

B&B Woldstee in Groningen

B&B Woldstee biedt een Pieterpad-arrangement met haal- en brengservice naar de eerste vijf noordelijke etappes. Kies zelf welke en hoeveel etappes u wilt lopen. Voorbeeld: 2-daags Pieterpad-arrangement met één overnachting, logies-ontbijt en halen van- en brengen naar de eerste 2 etappes, Pieterburen-Winsum en Winsum-Groningen, incl. lunchpakketjes voor onderweg.
Prijs € 220 voor 2 pers. Informeer naar de mogelijkheden. Lees meer...