Polderlandschap bij Oudewater - foto Shutterstock
Polderlandschap bij Oudewater - foto Shutterstock

Dagwandeling over Tiendweg, Wiericke en jaagpad Hollandse IJssel. Meteen als je bij Oudewater de Tiendweg op loopt word je overweldigd door het  polderland van het Groene Hart. Heerlijk wandelen is het hier, met alsmaar gras onder je voeten en af en toe een om- of overstapje.

De Tiendweg met aan beide zijden sloten en knotwilgen, doorsnijdt de langgerekte weidekavels aan de achterkant. Na Hekendorp volg je het smalle jaagpad langs de Hollandse IJssel, waar ooit de trekschuiten werden 'gejaagd'. De graskade is inmiddels een exclusief wandelpad, dat je tot in het historische centrum van Oudewater brengt. In het begin van het jaar heb je nog geen last van hoge begroeiing langs de tiendwegen. Deze rondwandeling is 15 km lang en begint in het mooie Oudewater. Horeca vind je in zowel Oudendorp als Hekendorp. En vind je de tocht te lang? Dan kun je  je wandeling in Hekendorp afbreken en daar op de bus stappen.

Bron: Wandelzoekpagina

Gratis routebeschrijving en GPS-track beschikbaar

Deze dagwandeltocht is 'Wandeling van de maand maart 2018' bij Wandelzoekpagina. Wandelzoekpagina heeft een gratis routebeschrijving en GPS-track beschikbaar.

Gedetailleerde routekaart

Bij Wandelzoekpagina kun je HIER een gedetailleerde wandelkaart afdrukken.


fotograaf: Rutger Burgers