Hieronder vind je een aantal wandelbestemmingen bij onze zuiderburen. Tips voor wandelvakanties, waar je veelal in hooguit een paar uurtjes naar toe rijdt. En je waant je echt in het buitenland, zeker als je de Ardennen als bestemming hebt. Wandelvakanties in België zijn er in alle soorten en maten: kort en lang, georganiseerd of juist niet en groepsvakanties of individueel. Er is voor elk wat wils. Doe hier ideeën op over mooie wandeltochten in België voor een fijne wandelvakantie. Of je nu met vrienden, met je partner of met het hele gezin eropuit wilt.

Een wandelvakantie in België is populair onder wandelliefhebbers. Er ligt een groot wandelnetwerk van ca. 5000 km aan bewegwijzerde wandelroutes en Grote Routepaden (GR).

© foto Koen van Wijk

Proef het België achter de Ardennen. Fijnproeven, wandelen, natuurschoon en historische hoogstandjes op slechts vier uur rijden van Nederland. Dat is de Gaume. “Als het verderop regent, is het hier gewoon droog,” vertelt gids Carl Rausenberger.

© foto WBT- SPRL Cernix - Pierre Pauquay

Dichtbij Nederland, net over de grens ligt Wallonië. In de bosrijke heuvels van de Ardennen kun je er heerlijk op uittrekken en ontkoppelen van de waan van alledag. In de bossen ruisen beekjes en meanderen riviertjes, een mooie leidraad voor een wandeling.

De Trappistenroute verbindt de drie Ardense abdijen die authentiek trappistenbier brouwen. De redactie van tevoetonline ging op verkenning en laafde zich aan verstilde landschappen en …. smakelijke Rochefort en Orval.

© foto Femke Kazemier-Rongen

Vallei van de Amblève - Wallonië is rijk aan water. Zo stroomt in de achtertuin van Luik de Amblève, een rivier die ontspringt in de Hoge Ardennen. Een avontuurlijke wandelroute volgt deze rivier en de zijstromen Ninglinspo en Chefna. We gaan wandelend op zoek naar Waals water.

Foto: Modave Castle

Als prins en prinses in een kasteel overnachten en vervolgens in je eigen park en omliggende landgoed rondkuieren.