Duitsland is erg populair onder Nederlandse wandelaars. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat je met een paar uur reizen in het prachtige Duitse landschap kunt zijn. We geven je hieronder een aantal tips voor interessante wandelbestemmingen. En er is keuze te over: korte en lange wandelvakanties, met- en zonder bagagevervoer, logerend in een sfeervol hotelletje dat je zelf hebt ontdekt of toch maar alles volledig laten regelen door wandelreisorganisaties. Doe je ideeën op over een wandelvakantie in de mooiste wandelgebieden van Duitsland. Mogelijkheden zijn er te over; of je nu met een groep bent, met je partner, als single of met het hele gezin.

Duitsland is al jarenlang de populairste bestemming voor kortere en langere wandelvakanties. Wandelen in Duitsland staat garant voor veel variatie en u bent er binnen een paar uur rijden. Het land heeft uitgestrekte bossen met veelal loofbomen. En u kunt er vanzelfsprekend wandelen in kustgebieden, rond meren, in hooglanden en bergen.Ruisende boomkruinen in het beukenbos, kabbelende beekjes in het dal, een zee van rotsen, geheimzinnige veenlandschappen, verborgen burchten uit lang vervlogen tijden.

Geyerlei hangbrug Hunsrück

De Hunsrück is een ruim 100 km lang, landelijk middelgebergte in het midden van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts met prachtige natuur een heel veel mogelijkheden om te ontspannen en van uw vakantie te genieten. De vakantieverblijven ontvangen gasten met open armen. U kunt er genieten van regionale gerechten met specialiteiten uit de bossen, velden en tuinen van de Hunsrück.

mandrack passage eifel naturpark delux

De grensregio tussen Eifel en Luxemburg verwent wandelaars met fijne wandelpaden en geweldige panorama’s. Rotslandschappen, weilanden met stromende beekjes, de ruige bergrug Schneifel, het zonnige Sauer-en Prümdal en veel ruimte om te wandelen; de rondwandelingen in het NaturWanderPark delux bieden alles wat het wandelhart begeert.

struffelt heide eifelsteig

De Premium-langeafstandswandelroute Eifelsteig hoort bij de Top Trails of Germany. De 313 kilometer lange route, goed voor 15 dagetappes, voert je van Aken naar Trier.

Ahornweg wandelvakantie

De natuur in Nedersaksen is zo divers als de wandelmogelijkheden. Hou je van glooiende landschappen en ben je op zoek naar een mooie wandelbestemming lekker dichtbij?

heideveld schapen luneburger heide

De natuur in Nedersaksen is zo divers als de wandelmogelijkheden. Liefhebbers van rust en ruimte kiezen voor de Lüneburger Heide. Deze streek is ongetwijfeld een van de populairste vakantiegebieden van Duitsland.

Hahnenkleeklippen

Wandelen in Nedersaksen is vol afwisseling.  Liefhebbers van de bergen kiezen voor de ruige charme van de Harz. Het is niet overdreven om de Harz een wandelparadijs te noemen. Meer dan 8.000 km wandelpaden doorkruisen het noordelijkste middengebergte van Duitsland.

Pfälzer Weinsteig © foto Dominik Ketz

Rijnland-Palts heeft een enorm netwerk van bekroonde langeafstandswandelroutes en talrijke gecertificeerde rondwandelingen. De uitstekend bewegwijzerde wandelroutes zijn geselecteerd op basis van kwaliteitscriteria en bieden niet alleen unieke uitzichten, maar ook mogelijkheden voor een heerlijke picknick.

Felsenweg 3 Wollfsschlucht © foto Eifel Tourismus GmbH / Dominik Ketz

De Zuid-Eifel, de Luxemburgse Ardennen en het Mullerthal - ofwel Luxemburgs Klein Zwitserland - vormen samenhet NaturWanderPark delux. In dit wandelgebied bevinden zich vier natuurparken: de Zuid-Eifel, de Noord-Eifel, de Our en Mëllerdall. Deze natuurparken liggen klaar om ontdekt te worden!

Hangbrug am Brunnstein © foto Alpenwelt Karwendel / Hubert Hornsteiner

De tocht naar de Brunnsteinhütte in de Beierse Alpen inspireert vele bergliefhebbers. Hoogtepunten zijn de hangbrug en de ezel "Frederico". Maar ook de familiale sfeer, de regionale keuken en de afwisseling tijdens tochten worden gewaardeerd. Het herfstpanorama van het Wetterstein- en Karwendelgebergte op de grens tussen Beieren en Tirol is dan ook overweldigend.