Duitsland is erg populair onder Nederlandse wandelaars. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat je met een paar uur reizen in het prachtige Duitse landschap kunt zijn. We geven je hieronder een aantal tips voor interessante wandelbestemmingen. En er is keuze te over: korte en lange wandelvakanties, met- en zonder bagagevervoer, logerend in een sfeervol hotelletje dat je zelf hebt ontdekt of toch maar alles volledig laten regelen door wandelreisorganisaties. Doe je ideeën op over een wandelvakantie in de mooiste wandelgebieden van Duitsland. Mogelijkheden zijn er te over; of je nu met een groep bent, met je partner, als single of met het hele gezin.

Duitsland is al jarenlang de populairste bestemming voor kortere en langere wandelvakanties. Wandelen in Duitsland staat garant voor veel variatie en u bent er binnen een paar uur rijden. Het land heeft uitgestrekte bossen met veelal loofbomen. En u kunt er vanzelfsprekend wandelen in kustgebieden, rond meren, in hooglanden en bergen.Met hoogten en dalen, prachtige vergezichten en dromerige panorama's, maar ook de ongerepte dorpjes, talrijke natuurmonumenten en beschermde gebieden, is het Westerwald gemaakt voor onvergetelijke wandeltochten. De WesterwaldSteig staat garant voor afwisseling, plezier en natuurgenot over maar liefst 235 km en 16 etappes...

Middeleeuwse kastelen en een imposante natuur. Prachtige landschappen, ontspannende stilte en schone lucht om diep in te ademen, dat is wat je in de Hunsrück vindt tijdens een wandeling. Vooral de Saar-Hunsrück-Steig is erg populair bij wandelaars. Deze premium langeafstandswandelroute loopt van Perl aan de Moezel over de Hunsrück naar Boppard aan de Rijn, met een aftakking naar Trier aan de Moezel...

De betoverende Moezelsteden Cochem, Zell, Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach liggen in het hart van de Midden-Moezel in Rijnland-Palts. Ze bieden stuk voor stuk uitstekende mogelijkheden voor een heerlijke, gevarieerde wandelvakantie. Je wordt er steeds getrakteerd op weidse uitzichten vanaf de hoogvlakten in de laaggelegen Moezelvallei...

Het premium wandelgebied Saar-Hunsrück heeft wandelaars bijzonder veel te bieden. Er zijn ontelbare mogelijkheden om als wandelaar aan je trekken te komen. Zo kan je eindeloos genieten op de 415 kilometer lange wandelroute Saar-Hunsrück-Steig, waarvan je - vanzelfsprekend - een door jouwzelf gekozen traject kunt wandelen.

In Westfalen gaan de klokken letterlijk wat langzamer dan in de rest van het land, en dat is maar goed ook. Zo heb je als wandelliefhebber alle tijd van de wereld om de afwisselende regio te verkennen en te genieten, ver weg van hectische steden en drukke straten.

Wandelplezier hebben is voor iedereen anders: voor de een is het een sportieve meerdaagse trektocht met rugzak, voor anderen een avontuurlijke dagtocht of een korte wandeling met het hele gezin. De Eifel biedt met de Eifelsteig en de zogenaamde 'Partnerwege' een veelzijdig netwerk van wandelroutes voor iedereen.

sauerland wandeldorpen

Niet ver van Nederland vind je Sauerland. Om de hoek en toch heel anders. Hoogte­verschillen, heide en heimat. Lopen! Voel de bosbodem zacht onder je schoenen. Stop en luister naar een ruisende beek. Adem in, snuif de geur van hars en kruiden in je op.

Ruisende boomkruinen in het beukenbos, kabbelende beekjes in het dal, een zee van rotsen, geheimzinnige veenlandschappen, verborgen burchten uit lang vervlogen tijden.

Geyerlei hangbrug Hunsrück

De Hunsrück is een ruim 100 km lang, landelijk middelgebergte in het midden van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts met prachtige natuur een heel veel mogelijkheden om te ontspannen en van uw vakantie te genieten. De vakantieverblijven ontvangen gasten met open armen. U kunt er genieten van regionale gerechten met specialiteiten uit de bossen, velden en tuinen van de Hunsrück.

mandrack passage eifel naturpark delux

De grensregio tussen Eifel en Luxemburg verwent wandelaars met fijne wandelpaden en geweldige panorama’s. Rotslandschappen, weilanden met stromende beekjes, de ruige bergrug Schneifel, het zonnige Sauer-en Prümdal en veel ruimte om te wandelen; de rondwandelingen in het NaturWanderPark delux bieden alles wat het wandelhart begeert.

banner wandelsite 2023