Maak een wandelvakantie Frankrijk over hoogvlaktes, langs de kust, door de bergen, langs verscholen dorpjes of door historische steden. In Frankrijk zijn de mogelijkheden haast onbegrensd. Frankrijk is het land waar je te kust en te keur kunt wandelen, het land met duizenden kilometers bewegwijzerde wandelpaden. Kies uit de mooiste en leukste wandelvakanties in het afwisselende Frankrijk. Of je nu in Bretagne bent, in de Franse Alpen of in de Vogezen: elke wandelaar kan hier het hart ophalen.

Wandelen in Frankrijk: dit land met zijn verschillende landschappen, uitgebreide wandelnetwerk en goede overnachtingsmogelijkheden is helemaal ingesteld op wandelaars.

‘Belles Balades en Bretagne’, het zou de titel van een fraai chanson kunnen zijn. Nee, het is een mooie omschrijving hoe mooi de wandelingen aan de Atlantische kust van Bretagne zijn. Het is het Frankrijk van ruige rotskusten en lange zandstranden...

wijnwandelen Elzas Frankrijk

Dé twee W's van de Elzas zijn wijn en wandelen. Wijn omdat de streek op maar liefst 15.000 hectares de lekkerste wijnen verbouwt en wandelen omdat... tja... om van alles eigenlijk: de afwisseling, de groene natuur, de rust in wijngaarden en bossen tegenover de gezellige drukte in de typisch Elzasser dorpjes.

Avontuurlijke trektocht, te voet of op de fiets in Zuid-Frankrijk (met bagagevervoer). In het natuurgebied Parc Naturel Regional des Grands Causses, ten zuiden van het Massif Central tussen de steden Millau en Albi, ligt de Vallée du Tarn verscholen tussen de groene heuvels van het departement Aveyron.

banner wandelsite 2023

Gerelateerde artikelen