Italië is heerlijk land voor wandelaars. Wandelroutes zijn er in het algemeen zeer goed aangegeven én onderhouden. Er is een enorme variëteit aan wandelmogelijkheden te vinden: van de zachtglooiende heuvels in Toscane en Umbrië tot aan de ruige Dolomieten in het noorden van de ‘laars van Europa’. Doe hier ideeën op voor een fijne wandelvakantie in Italië. Of je nu met vrienden, met je partner of met het hele gezin eropuit wilt; er is voor elk wat wils.

 

Wandelen in Italië is genieten van een rijke cultuur en indrukwekkende, afwisselende natuur. Cultuurhistorische steden, bergdorpjes, bossen, ruige bergen, besneeuwde toppen, valleien, wijngaarden, glooiende heuvels, velden vol bloemen en zeldzaam wild, u vindt het er allemaal.

Dolomieten huttentochten

De grillige vormen van de Dolomieten zijn uniek. De vele kleurscharkeringen tijdens de ondergaande zon zijn ongeëvenaard. Dat maakt de Dolomieten bijzonder aantrekkelijk voor het maken van een huttentocht.

Dolomieten huttentochten

In Val di Fassa in de Noord-Italiaanse Dolomieten heeft het jarige IDTravel (al 25 jaar!) de mooiste gebieden uitgekozen voor haar huttentochten. Samen met haar Italiaanse partners is het mogelijk via deze huttentochtenspecialist de meest schitterend gelegen berghutten te boeken.

© foto Gianpaolo Clazá

Italië is een afwisselend wandelland. Binnen alle mogelijkheden die dit gevarieerde land biedt, is Val di Sole een goed bewaard geheim. Deze regio is niet overlopen, je kunt er terecht voor verrassende huttentochten. Zelfs met kinderen!

Val di Fassa © foto Patricia Ramirez

Huttentochten, avontuurlijk wandelen met IDTravel
IDTravel heeft huttentochten uitgezet in Val di Fassa en Val di Sole. De twee gebieden zijn totaal verschillend, maar zijn toch duidelijk met elkaar verbonden. Val di Fassa is een vallei, omringd met karakteristieke, hoge rotspieken.

© Frederico Modica

De Dolomieten: een fascinerende bergketen in Italië en feitelijk een onderdeel van de Alpen. Dat zou je niet zeggen, want wie hier voor het eerst komt vindt weinig overeenkomsten met het Alpenlandschap.

© Foto Nicola Angeli

In Val di Fassa in de Noord-Italiaanse Dolomieten heeft IDTravel de mooiste wandelgebieden uitgekozen voor diverse huttentochten. Er zijn huttentochten van elk niveau: van tochten voor families met kinderen, bergwandelaars met weinig ervaring tot heel pittige huttentochten voor de écht ervaren bergwandelaars, die een uitdaging - zoals bijvoorbeeld een Klettersteig - niet uit de weg gaan.

banner wandelsite 2023