Italië is heerlijk land voor wandelaars. Wandelroutes zijn er in het algemeen zeer goed aangegeven én onderhouden. Er is een enorme variëteit aan wandelmogelijkheden te vinden: van de zachtglooiende heuvels in Toscane en Umbrië tot aan de ruige Dolomieten in het noorden van de ‘laars van Europa’. Doe hier ideeën op voor een fijne wandelvakantie in Italië. Of je nu met vrienden, met je partner of met het hele gezin eropuit wilt; er is voor elk wat wils.

 

Wandelen in Italië is genieten van een rijke cultuur en indrukwekkende, afwisselende natuur. Cultuurhistorische steden, bergdorpjes, bossen, ruige bergen, besneeuwde toppen, valleien, wijngaarden, glooiende heuvels, velden vol bloemen en zeldzaam wild, u vindt het er allemaal.

© Frederico Modica

De Dolomieten: een fascinerende bergketen in Italië en feitelijk een onderdeel van de Alpen. Dat zou je niet zeggen, want wie hier voor het eerst komt vindt weinig overeenkomsten met het Alpenlandschap.

© Foto Nicola Angeli

In Val di Fassa in de Noord-Italiaanse Dolomieten heeft IDTravel de mooiste wandelgebieden uitgekozen voor diverse huttentochten. Er zijn huttentochten van elk niveau: van tochten voor families met kinderen, bergwandelaars met weinig ervaring tot heel pittige huttentochten voor de écht ervaren bergwandelaars, die een uitdaging - zoals bijvoorbeeld een Klettersteig - niet uit de weg gaan.