Hieronder vind je een aantal wandelbestemmingen in ons eigen land. Tips voor wandelvakanties waar je in hooguit een paar uurtjes naar toe rijdt, wáár je in Nederland ook woont. Wandelvakanties in Nederland zijn er in alle soorten en maten: kort en lang, met- of zonder bagagevervoer, logeren in een sfeervol hotelletje of toch maar in een bed and breakfast; er is voor elk wat wils. Doe hier ideeën op over mooie wandelgebieden in Nederland, voor een heerlijke wandelvakantie. Of je nu met vrienden bent, met je partner, als single of met het hele gezin.

Nederland is een populair wandelland vanwege de kust, de vele natuurgebieden, prachtige dorpen en interessante steden. Hieronder een aantal tips voor een heerlijke wandelvakantie in Nederland.

Het ene moment wandel je langs de oude IJssel of door het rivierenlandschap van de uiterwaarden, het andere moment loop je door bossen en over landgoederen. Je valt van de ene in de andere verbazing in het afwisselende Achterhoekse coulisselandschap.

In een kwartiertje met trein, bus of auto laat je de stad achter je en sta je midden in het grootste bos van de Randstad: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.