Hieronder vind je een aantal wandelbestemmingen in ons eigen land. Tips voor wandelvakanties waar je in hooguit een paar uurtjes naar toe rijdt, wáár je in Nederland ook woont. Wandelvakanties in Nederland zijn er in alle soorten en maten: kort en lang, met- of zonder bagagevervoer, logeren in een sfeervol hotelletje of toch maar in een bed and breakfast; er is voor elk wat wils. Doe hier ideeën op over mooie wandelgebieden in Nederland, voor een heerlijke wandelvakantie. Of je nu met vrienden bent, met je partner, als single of met het hele gezin.

Nederland is een populair wandelland vanwege de kust, de vele natuurgebieden, prachtige dorpen en interessante steden. Hieronder een aantal tips voor een heerlijke wandelvakantie in Nederland.

Bruggetje bij Oudewater

Het Hollandse IJsselpad is een prachtige, meerdaagse wandeltocht door het Groene Hart. De tocht voert via de middeleeuwse steden IJsselstein, Montfoort, Oudewater naar Gouda. Tussen deze steden vind je de prachtige natuur van het Groene Hart.

Dutch Mountain Trail

Voor fans van het echte berggevoel die niet te ver weg willen gaan, is er in 2020 de Dutch Mountain Trail uitgezet. De DMT, zoals hij onder de vele wandelaars wordt genoemd, voert langs de toppen van Nederland en is dus geen makkelijke route.

Het ene moment wandel je langs de oude IJssel of door het rivierenlandschap van de uiterwaarden, het andere moment loop je door bossen en over landgoederen. Je valt van de ene in de andere verbazing in het afwisselende Achterhoekse coulisselandschap.

In een kwartiertje met trein, bus of auto laat je de stad achter je en sta je midden in het grootste bos van de Randstad: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

banner wandelsite 2023