De Heuvelrug Natuurwandel4daagse bestaat uit unieke wandelingen in de natuur in hartje Nederland. Het is een vierdaagse met vier wandelroutes die voor 90-95% over onverharde paden gaan. Je maakt kennis met fraaie loof- en naaldbossen, zandverstuivingen, heidevelden en andere prachtige natuurgebieden die de Utrechtse Heuvelrug rijk is.

De 4 x 15 km bestaat dit jaar uit vier nieuwe, uiterst gevarieerde wandelingen. Voor als je niet meer dan een paar uur achtereen wilt wandelen, maar wel het gevoel wilt hebben een stevige wandeling te hebben gemaakt. Je wordt tijdens iedere route meegevoerd langs het mooiste dat de Utrechtse Heuvelrug je te bieden heeft.

heuv2023 heide algemeen

De routes:

  • Vanuit Maarn via Pyramide van Austerlitz naar Den Treek

Een rondwandeling met veel variatie: fraaie bossen, zandverstuivingen, uitgestrekte heidevelden en open velden. Mooie doorkijkjes tonen je veel moois van deze omgeving. Je wandelt over De Koeheuvels, De Laagt en door Boswachterij Austerlitz naar Den Treek. En natuurlijk mag daarbij de Pyramide van Austerlitz niet ontbreken...

  • Vanuit Maarn richting het Leersumse Veld

Een gevarieerde rondwandeling door de alom geprezen Kaapse Bossen. Verder doe je onder andere de landgoederen Huis te Maarn, Maarsbergen, Ruiterberg en Jonge Doornse Bossen aan... Een echte boswandeling met hier en daar open plekken en heideveldjes.

  • Vanuit Maarn richting Bornia

Een prachtige wandeling waar je onder andere kan genieten van de Koeheuvels, de Laagt en de Koepel van Stoop. Vervolgens wandel je via naar Austerlitz en doe doe je nét landgoed Bornia aan. Via het gevarieerde landgoed Noordhout en De Laagt ga je weer iterug naar Maarn. Fraaie bossen, open velden en heidestroken maken de wandeling tot een waar genot...

  • Vanuit Maarn door de Kaapse Bossen

Een rondwandeling waarbij je - via een stukje Kaapse Bossen - de landgoederen Stameren en Hoog-Moersbergen aandoet. Verder kom je ook over de Heihut en de Maarnse Berg. Een heerlijke mix van bos, zandverstuiving en open velden doen je eindeloos genieten van de prachtige natuurgebieden.

Wandelen wanneer jij dat wilt

Als deelnemer mag je zelf bepalen wanneer je deze vierdaagse wilt volbrengen. En je kunt dit doen op jouw eigen wijze. Je hoeft deze Natuurwandel4daagse niet in vier aaneengesloten dagen te doen; je mag de vier dagen uitsmeren over het hele jaar 2023. Bepaal je eigen tempo, ritme, tijd en gezelschap voor een heerlijke wandeldag.

heuv2023 padlangsweide

Praktische informatie

In de wandelgids staat per route praktische informatie over de parkeermogelijkheden, aanreizen met OV en horecapunten onderweg. De wandelroutes zijn niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Honden - mits aangelijnd - mogen mee op de wandelroutes van de 15 km. Een GPX-file van de routes is niet beschikbaar.

De kosten

De kosten voor deelname aan de 4x15km van de Heuvelrug Natuurwandel4daagse zijn ook dit jaar ongewijzigd gebleven, te weten € 22,50 per persoon. Inschrijven kan individueel, maar ook voor meerdere personen tegelijk. Je ontvangt daarvoor een fraai routeboekje met topografische kaartjes erin, een speciaal vervaardigde herinneringsmedaille en - vanzelfsprekend - het genot van vier prachtige routes, die je op de mooiste plekken van de Heuvelrug brengen over paden en paadjes die voor 95% onverhard zijn. 

HELAAS... DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN; VOLGEND JAAR VERWELKOMEN WE JE GRAAG!

De inschrijving is momenteel gesloten. Vanaf 1 december 2023 opent de voor-inschrijving voor de boekjes van de Heuvelrug Natuurwandel4daagse 2024.

Deel dit artikel