De Heuvelrug Natuurwandel4daagse bestaat uit unieke wandelingen in de natuur in hartje Nederland. Het is een vierdaagse met vier prachtige, nieuwe wandelroutes die voor 90-95% over onverharde paden gaan. Je maakt kennis met fraaie loof- en naaldbossen, zandverstuivingen, heidevelden en andere prachtige natuurgebieden die de Utrechtse Heuvelrug rijk is.

De 4 x 15 km bestaat dit jaar uit vier nieuwe, uiterst gevarieerde wandelingen. Voor als je niet meer dan een paar uur achtereen wilt wandelen, maar wel het gevoel wilt hebben een stevige wandeling te hebben gemaakt. Je wordt tijdens iedere route meegevoerd langs het mooiste dat de Utrechtse Heuvelrug je te bieden heeft.

 

Hieronder alle routes, met vertrek en aankomst in Maarn:

1. Naar Den Treek en de Pyramide van Austerlitz

Een rondwandeling met veel variatie: fraaie bossen, zandverstuivingen, uitgestrekte heidevelden en open velden. Mooie doorkijkjes tonen je veel moois van deze omgeving. Je wandelt over de schitterende heidevelden, vennen en bossen in Den Treek. Maar ook de Pyramide van Austerlitz mag in deze wandeling niet ontbreken. De terugweg doe je de Hoogt, de Laagt en de Koeheuvels nog aan.

2. Door Kaapse Bossen richting het Leersumse Veld

Een gevarieerde rondwandeling door de alom geprezen Kaapse Bossen. Verder doe je onder andere de landgoederen Huis te Maarn, Maarsbergen, Ruiterberg en Jonge Doornse Bossen aan. Het Leersumse Veld halen we tijdens deze wandeling net niet, maar de verrassende, inspirerende route vergoedt alles...

3. Naar Bornia, Heidestein en Boswachterij Austerlitz 

Een prachtige wandeling waar je onder andere kan genieten van de Koeheuvels, de Laagt, Bornia en Heidestein en de Boswachterij Austerlitz. Fraaie bossen, open velden, zandverstuivingen en heidevelden maken de wandeling tot een waar genot...

4. Zwerven door de Kaapse Bossen

Een rondwandeling waarbij je behalve de Kaapse Bossen ook St. Helenaheuvel en de landgoederen Stameren en Hoog-Moersbergen aandoet. Verder kom je ook over de Zanderij met de steile, stalen trap met meer dan 170 treden en de Maarnse Berg. Een heerlijke mix van bos, zandverstuiving en open velden doen je eindeloos genieten van de prachtige natuurgebieden.

Wandelen wanneer jij dat wilt

Als deelnemer mag je zelf bepalen wanneer je deze vierdaagse wilt volbrengen. En je kunt dit doen op jouw eigen wijze. Je hoeft deze Natuurwandel4daagse niet in vier aaneengesloten dagen te doen; je mag de vier dagen uitsmeren over het hele jaar 2024. Bepaal je eigen tempo, ritme, tijd en gezelschap voor een heerlijke wandeldag.

Praktische informatie

In de wandelgids staat per route praktische informatie over de parkeermogelijkheden, aanreizen met OV en horecapunten onderweg. De wandelroutes zijn niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Honden - mits aangelijnd - mogen mee op de wandelroutes van de 15 km. Een GPX-file van de routes is niet beschikbaar.

Helaas...

DE BOEKJES ZIJN INMIDDELS NIET MEER VOORRADIG; VOLGEND JAAR VERWELKOMEN WE JE GRAAG!

Deel dit artikel