Als je in Nederland woont, dan weet je hoe belangrijk de gezondheid van de mens is. In Nederland wordt als een van de weinige landen ter wereld zoveel aandacht besteed aan de volksgezondheid. Reclames van de overheid over de gezondheid, bewegen, voeding en weten wij het wat; ze vliegen je om de oren.

Het is een eenvoudig, maar vaak over het hoofd gezien deel van je wandeluitrusting, maar toch cruciaal om de beste waterfles voor wandelen te vinden. Zelfs de kortste wandeling zal ervoor zorgen dat je dorst krijgt, dus het meenemen van drinken is een uitstekend idee.

Het advies is om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Dat kan natuurlijk betekenen dat je een eindje gaat fietsen, maar vanzelfsprekend behoort ook wandelen tot de opties. Sterker nog, het grootste deel van de mensen kiest ervoor om te wandelen...

Het is gemakkelijk om je de een perfecte wandeling in te beelden: een leeg wandelpad dat zich langs een kabbelende beek slingert, door een groene en weelderige vallei. Daarna bestijf je een torenhoge piek van een rotsachtige en woeste bergkam...

Het eiland Kreta is erg groot en is naast een populaire vakantiebestemming ook een erg populaire wandelbestemming. Het eiland biedt diverse mogelijkheden voor prachtige wandelingen door de natuur, kloven en ook naar de stranden. Je hoeft je als wandelaar dus zeker niet te vervelen op Kreta...

Ben jij een enthousiaste wandelaar? Dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is dat je tijdens een stevige wandeling goed schoeisel draagt. Omdat er wel degelijk verschil is tussen een wandeling op asfalt of een wandeling in de bossen, kan het heel goed zijn dat je voor de verschillende ondergronden ook verschillende soorten wandelschoenen nodig hebt.

Hoewel het meedoen aan een wandeltocht een prachtige ervaring is, kan het ook heel erg zwaar zijn. Blaren, vermoeidheid, kramp en dergelijke. Lange tochten kunnen op den duur echt ‘afzien’ worden en daarom is het belangrijk dat de wandelaars gemotiveerd blijven om de finish te halen.

Voor wie met enige regelmaat wandelt, weet als geen ander dat de ondergrond alles bepalend is voor de keuze voor bepaald schoeisel. Je kunt je immers wel voorstellen, dat het wandelen op het asfalt anders is, dan wanneer je gaat hiken in een heuvelachtig gebied.

Shirts met lange mouwen zijn handige kledingstukken die je bij veel activiteiten kunt dragen. Ze houden je bovenlichaam warm, voorkomen dat je verbrandt door de zon en kunnen je beschermen tegen huidirritatie, veroorzaakt door kleding die tegen je huid zit.

Wandelen is een uitstekende activiteit die je kan helpen gezonder te worden of je op de lange termijn gezond te houden. Gewoon dertig minuten per dag sporten kan je cardiovasculaire conditie verbeteren, overtollig lichaamsvet verwijderen en de kracht en het uithoudingsvermogen van je spieren vergroten.

Ben jij op zoek naar hulpmiddelen die van pas komen bij je wandeltraining? Er bestaan een groot aantal tools en producten die je helpen om je conditie op te bouwen en je kracht te verbeteren. Deze zijn reuze handig als je traint voor een wandelvakantie, een wandeltocht of een wandelevenement.