routewijzigingen heuvelrug natuurwandel4daagse
© foto tevoetonline.nl

Soms vinden werkzaamheden in de natuur plaats, dat is onvermijdelijk. We houden eventuele wijzigingen scherp in de gaten, maar we willen tevens jou als deelnemer vragen het ons te melden als er obstakels zijn in één van de routes. We kunnen dan actie ondernemen en op deze pagina vermelden waar deze zich bevinden. Tevens geven we in voorkomende gevallen ook een goed alternatief.

Controleer dus - vóórdat je op pad gaat - altijd op deze pagina even of er op  jouw te lopen route iets is aangepast.

Bijgewerkt op 26 februari 2024

Natte boel; nog even geduld svp (alle afstanden)

We begrijpen dat menigeen staat te popelen om te beginnen met de nieuwe routes van de Heuvelrug Natuurwandel4daagse 2024, maar we vragen toch nog even geduld van jullie.

Op alle vier de trajecten van de Heuvelrug Natuurwandel4daagse stuit je namelijk op een aantal bijzonder natte passages. We raden wandelaars die al op korte termijn willen gaan wandelen aan om de tochten toch nog gedurende enige tijd (in ieder geval twee a drie weken) uit te stellen. De bodem is op deze plekken zodanig verzadigd dat het de verwachting is dat het nog wel even zal duren voordat de routes weer redelijk begaanbaar zijn; temeer daar er ook deze week weer regen wordt verwacht. 

We zullen e.e.a. scherp in de gaten houden en jullie vanzelfsprekend tijdig inlichten als de lichten weer op groen kunnen! Gelukkig duurt het jaar nog lang en is er meer dan voldoende tijd om de routes onder betere omstandigheden te bewandelen!

Voor een impressie: zie foto's hieronder...

wateroverlast 2

wateroverlast 1

wateroverlast 3

wateroverlast 4

wateroverlast 5

 

Routewijziging 25 km Maarnse Berg - Kaapse Bossen

In de late herfst en de winter wordt er veel gewerkt in het bos. Daardoor zijn een aantal situaties in de 25 km-route Maarnse Berg – Kaapse Bossen gewijzigd. De wijzigingen zijn niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk om te weten.

De eerste wijziging is bij punt 4, de onderste regel:
• Na ca. 50m bij eerstvolgende zijpad LA, smal pad tussen de varens

routewijz varens

De varens komen vast en zeker terug, maar 'smal' is het pad momenteel niet te noemen

Dit pad is op dit moment (25 februari 2024) nog helemaal kapotgereden door grote bosbouwmachines en het pad is zeker niet smal meer te noemen (zie foto boven). Ga hier gewoon in en kies na ca. 50m het oorspronkelijke, smalle pad dat een beetje naar rechts afbuigt (zie foto hieronder). Je kan verder gewoon de route blijven volgen.

routewijz varens 2

Kies na ca. 50m het oorspronkelijke pad, dat iets naar rechts buigt

Een stukje verder in de tekst (6 punten verder) staat (alleen 25km)

• Bij het eerste zijpad LA; volg het pad tot de houten afrastering

In principe klopt deze tekst nog steeds, maar er is een nieuw pad bij gemaakt. Je staat nu voor de keuze ‘scherp LA’ of ‘haaks LA’. We willen je adviseren om ‘scherp LA’ te gaan (volg de groene pijl in de foto). Dit is een nieuw gecreëerd pad dat precies uitkomt bij een doorgang in een recent geplaatst houten hekwerk. Het oude pad (met rood kruis in de foto; haaks LA) loopt nu min of meer dood op het hekwerk, dus het zou zomaar kunnen dat het pad er over een paar maanden niet meer is.

routewijziging heihut

De tekst wordt dan:
• Bij de eerste mogelijkheid scherp LA (niet haaks), een heuvelachtig en kronkelend pad; volg dit pad tot je uitkomt bij de doorgang in een houten hekwerk met een blauw bordje Mollenbos. Ga door de opening in het houten hek en daarna direct LA; de houten afrastering is aan je linkerhand

Daarna de tekst volgen, te beginnen bij:
• Volg het pad strak langs de houten afrastering….

Tot slot bij punt 5, de derde regel van onderen (alleen 25km)

• Negeer ook het volgende kleine zijpaadje en ga direct daarna op de driesprong LA

Dat moet zijn:
• Negeer ook de de volgende kruising met rechts een klein zijpaadje en ga direct daarna (na ca. 10m) op de driesprong LA

 

Deel dit artikel