De 16e editie van Alpe d’HuZes heeft op 1 juni 2023 maar liefst 17.022.738 euro opgebracht. Een mooi resultaat van het jaarlijkse fondsenwervende evenement op de flanken van de Alpe d’Huez plaatsvond. Het totale bedrag wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Hou je van wandelingen waarbij je rust en ruimte beleeft in een prachtige omgeving? Kom dan naar Berg en Dal. Hier kun je rondom het dorp Groesbeek en in de Ooijpolder eindeloos wandelen langs weilanden en bloemrijke akkers.

Vanaf vrijdag 26 mei is klompenpad ‘Het Braakhekke Bultenpad’ geopend voor wandelaars. Het pad dat tot stand is gekomen dankzij de inzet van vele vrijwilligers, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en een aantal landeigenaren, slingert zich door het buitengebied van Harfsen.

In 'MUSTHAVES 2023', de kersverse digitale uitgave van tevoetonline.nl, presenteren innoverende buitensportmerken een overzicht van hun nieuwe en vernieuwde producten voor wandelaars. 

Op 24 juni, de langste zaterdag van het jaar, vindt de Mar-athon rond Sneek en meer plaats. Of je nu een fanatieke wandelaar bent, liever een korte afstand wandelt of gewoon wat vaker met je familie of vriendinnen wilt wandelen: iedereen kan terecht bij de Mar-athon Sneek.

Wist je dat Wallonië en de Ardennen de meeste kastelen per vierkante kilometer ter wereld heeft? En de imposante bouwwerken liggen op werkelijk prachtige plekken: langs het water, hoog en statig op een klif, boven een rivier uitgetorend, midden op een eindeloze vlakte of midden in het bos.

Genieten van de prachtige natuur, lekker wandelen en dan neerstrijken bij één van de meest bijzondere cafés of hotels? Dat kan in Berg en Dal! Alle kroegjes ontvangen je met open armen! De Berg en Dalse kroegjesroute is een enthousiaste samenwerking tussen 9 supergezellige ‘kroegjes’ en ‘herbergen’ die door wandelroutes met elkaar verbonden zijn.

Op Hemelvaartsdag op donderdag 18 mei a.s. kan je gratis dauwtrappen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Een geweldige kans om het Park te zien ontwaken op een tijdstip dat normaal gesproken de poorten nog gesloten zijn. 

Er even lekker tussenuit. Hoe fijn is het niet dat je daar niet al te ver voor weg hoeft. Op een paar uur rijden van de Nederlandse grens word je getrakteerd op on-Nederlandse landschappen, waarin je eindeloos kan wandelen en genieten.

Meindl heeft naast schoenen voor het ‘zware werk’ in de bergen ook een aantal multifunctionele modellen. Een daarvan in de Meindl Top Trail Mid GTX: Een sportieve allround wandelschoen, die we graag aan je voorstellen. De schoenen worden gemaakt voor zowel heren als dames in verschillende kleuren. 

De dertiende editie van de Wandelvierdaagse het Gooi vindt plaats van 14 tot en met 17 juni 2023. Verwacht wordt dat weer zo'n 1500 wandelaars op ontdekkingstocht gaan door Het Gooi en omstreken, waarbij sommige natuurterreinen speciaal worden ontsloten voor de lopers.

banner wandelsite 2023