Vandaag gaat er in het kader van ons 25-jarig jubileum een volgende winactie van start. Ditmaal kunnen de deelnemers een digitaal jaarabonnement - een zogenaamd 'webabonnement' - bij de Wandelpool winnen. In totaal worden onder de inzenders met de juiste oplossing 10 Wandelpool-abonnementen ter waarde van EU16 verloot.

© foto Shutterstock

Expeditie Zuiderwaterlinie, de Brabantse wandelvariant op de Elfstedentocht voert deelnemers langs natuur, historie en cultuur.

© foto Wandelnet

Het wandelpad langs de Lekdijk Oost is onlangs feestelijk in gebruik genomen. Voor wandelaars is het op de smalle stukje Lekdijk in Wijk bij Duurstede een stuk veiliger geworden.

© foto Shutterstock

Nederland is met het Wiseperpad alweer een nieuw Klompenpad rijker. De rondwandeling is 17 kilometer lang en loopt door het prachtige buitengebied van Wezep en Hattemerbroek. Je wandelt afwisselend door bos, over heide en een landgoed en langs de kustlijn van de voormalige Zuiderzee, met uitzicht op het veenweidegebied.

Weerribben © foto Shutterstock

Je kunt deelnemen aan een wandeling, je kunt een cruise doen door Weerribben-Wieden, je kunt in het donker nachtvlinders spotten in de Oosterschelde of een streekmarkt bezoeken in de Drentsche Aa. Op 24 mei is het de Dag van het Nationaal Park en dan is er het hele weekend veel te doen.

© foto Shutterstock

Fête de la Nature is een jaarlijks, landelijk festival in de natuur. Iedereen die van de natuur houdt wordt door de festivalorganisatie uitgenodigd om buiten de natuur te beleven, van wilde natuur tot stadspark.

© foto Shutterstock

Sinds de vorige zomer zijn er weer wolven op de Veluwe gesignaleerd. Maar het was tot nog toe onduidelijk of er dit jaar ook al jongen geboren zouden kunnen worden. Aan die onduidelijkheid is nu een eind gekomen. Er is sinds kort nieuw beeldmateriaal met daarop het eerste wolvenpaar van Nederland.

Op donderdag 16 mei werd door Mark Sandmann de eerste paal geslagen voor de aanleg van het eerste wandelnetwerk in Hoenderloo. Hij deed dat als wethouder Recreatie en Toerisme van Apeldoorn én als vicevoorzitter van de VeluweAlliantie, de organisatie die de opdracht voor het uitrollen van een wandelnetwerk aan het Routebureau Veluwe heeft gegund.

© foto Jos Theeuwisse

Er zijn meer dan 300 groene linieroutes in Nederland. En er zijn steeds meer wandelaars die ontdekken hoe aantrekkelijk het gebied tussen de forten, kastelen en bunkers van de Waterlinies is. Want forten, kastelen en bunkers worden steeds populairder, maar over de gebieden daartussen is bij velen nog onontdekt terrein.

© foto NIVON

Wil je binnenkort je wandeltocht combineren met een bezoekje aan een Natuurvriendenhuis van NIVON? Dan is 25 mei a.s. daarvoor een uitstekende gelegenheid. Het NIVON Natuurvriendenhuis Den Broam in Buurse opent op zaterdag 25 mei namelijk de deuren voor elke belangstellende die deze organisatie een warm hart toedraagt.

© foto Shutterstock

De verkiezing van de fotowedstrijd van de maanden mei-juni 2019 is open! Er zijn uit tal van inzendingen weer drie gegadigden geselecteerd voor deze verkiezing. Je kunt - per IP-adres één maal - stemmen tot en met de 30e juni.