In coronatijd hebben veel Nederlanders de wandelschoenen aangetrokken. Elke dag een korte wandeling is immers goed voor je mentale én fysieke gezondheid. Wie de smaak echt te pakken heeft en een fikse wandeling wil maken, kan op zaterdag 2 oktober meedoen aan de Hartstocht. En je levert dan gelijk ook een bijdrage aan oplossingen voor een gezond hart voor iedereen. 

Drenthe De Wolden wandelroute netwerk

Begin september is in Ruinen het laatste deel van het wandelnetwerk in de Drentse gemeente De Wolden geopend. Het knooppuntennetwerk rond Ruinerwold, Ruinen, Berghuizen, Echten en Ansen omvat zo'n 1000 km wandelplezier over veelal onverharde paden in een afwisselend en cultuurhistorisch heel interessant landschap. 

Culinair wijnwandelen door de Provence

Fijne wandeltemperaturen, mooie herfstkleuren en sierlijke dauwdruppels. De herfstvakantie is een uitgelezen moment voor een wandelvakantie. SNP zet de 8 mooiste reizen voor je op een rij. Allemaal dichtbij en goed bereikbaar per auto.

Eneco Clean Up Walk

Het is tijd voor actie. Daarom starten Eneco en Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) een duurzame samenwerking in de strijd voor een schone omgeving. Met de eerste Eneco Clean-Up Walk op 16 en 17 oktober 2021 aanstaande is het doel om alle wandelpaden in Nederland afvalvrij te maken.

Vlissingen Zeeland wandelvakantie

Vakantie vieren het mooie Zeeland is om heel veel redenen aan te raden. Je vindt tal van mooie bestemmingen in deze provincie, zonder dat je er lang voor hoeft te rijden. Daarnaast kun je hier genieten van zon, zee en strand, maar zijn er ook genoeg bezienswaardigheden te bewonderen.

Altijd het Brabants Vennenpad al willen wandelen? Ga dan op zondag 26 september alvast een beetje sfeer proeven tijdens de tweede ‘Dag van het Brabants Vennenpad’. Je kan deelnemen aan één van de twee gratis rondwandelingen en luisteren naar de vrijwilligers die je van alles vertellen over de route van dit fraaie Streekpad.

Er worden nog niet veel wandeltochten georganiseerd maar op 18 september 2021 gaat de Hunzeloop wandeltocht door! Er is groen licht gegeven door de autoriteiten voor dit Drentse wandelfestijn dat jaarlijks op de derde zaterdag van september plaatsvindt.

Op vrijdagavond 27 december wordt de tweede editie van de Rotterdam Night Walk gehouden, een unieke avondwandeling van circa 6 of 12 km. De wandeltocht loopt door de sfeervolle, verlichte straten van de Rotterdamse binnenstad. Een bijzondere ervaring voor wandelliefhebbers om onder deze omstandigheden in beweging te zijn.

Vertegenwoordigers van de drie Routenetwerken van Overijssel, Gastvrij Overijssel, Wandelnet en Nivon Natuurvrienden hebben onlangs op het landgoed Huize Nieuw Rande in Diepenveen een samenwerkingsovereenkomst getekend, zodat er een eenduidige markering voor wandelaars in Overijssel komt.

Op 21 augustus ging het team van de Surfrider Foundation Europe op expeditie op de Rijn. Het team startte bij de bron en gaat in zes dagen door tot aan de delta. Zo zijn ze in staat hun Plastic Origins-app te promoten, die door iedereen kan worden gebruikt. Met de app kan afval in kaart worden gebracht terwijl je je favoriete buitensport beoefent.

Wandelen Harz

Een mooi toeval: wandelroute Dör’t Moor in Nedersaksen is uitgeroepen tot de mooiste dagwandeling van Duitsland. En tegelijkertijd verschijnt de nieuwe brochure ‘Actief door Nedersaksen’. De winnaar staat er vanzelfsprekend in als één van de tips voor wandel- en fietsroutes in de deelstaat die direct grenst aan Nederland.