Hou je van wandelingen waarbij je rust en ruimte beleeft in een prachtige omgeving? Kom dan naar Berg en Dal. Hier kun je rondom het dorp Groesbeek en in de Ooijpolder eindeloos wandelen langs weilanden en bloemrijke akkers. Op de boerenlandpaden ervaar je met al je zintuigen de rust van het platteland.

Op het fraaie Tenerife kun je heerlijk wandelen. Je kunt er prachtige lijn- en rondwandelingen vinden en het eiland is dan ook een regelrechte aanrader voor iedereen die in een niet alledaags landschap wil genieten van de natuur.

Als het tropisch warm wordt (zoals de komende dagen wordt verwacht) is het belangrijk dat - áls je er toch op uit trekt - je goed bent voorbereid. We zetten wat belangrijke tips op een rijtje…

Wie van uitgestrekte heidevelden of juist van een afwisselend landschap houdt, kan in de gemeente Lochem zijn of haar hart ophalen. Verspreid over de ‘Wandelgemeente van het jaar 2022’ vind je verschillende heidegebieden waar het heerlijk wandelen is.

Slenterend op zoek naar vintage spulletjes, genieten van een Waals biertje op een zonnig terras of heerlijke Waalse producten voor je avondeten vinden. Ontdek kleine en grote vintagemarkten in Wallonië. De rommelmarkten zijn dé plek als je het heerlijk vindt om tussen vintage spullen te snuffelen.

De Wandel4daagse Schoorl - van 17 tot en met 20 oktober - staat bekend om de prachtige wandeltochten door natuurreservaat De Schoorlse Duinen. De vier wandeltochten bieden je een mooie mix van strand, branding, duinen, bossen, dijken en polders...

Elke wandelliefhebber zou de 30,9 km lange ‘out-and-back trail’ vanuit Garachico op Tenerife ééns moeten bewandelen. Deze route, die gerust ‘uitdagend’ mag worden genoemd, duurt gemiddeld ruim 11 uur en je klimt tijdens de wandeling in totaal bijna 1.700 meter…

Op dit moment kleuren de heidevelden prachtig paars! Een jaarlijks terugkerend adembenemend en oogverblindend fenomeen, waar je als wandelaar op vele plekken in ons land van kunt genieten. Wacht niet te lang, want de intense kleuren beginnen in september alweer wat af te nemen...

In het jaar 1672 staat de Republiek der Nederlanden op het randje van de afgrond. Aan de westzijde van de Republiek ligt de Engelse vloot klaar om aan te vallen, aan de zuidzijde rukken de Franse legers op. Vanuit het oosten marcheren de bisschoppen van Keulen en Münster de Republiek binnen.

Op het eiland Tenerife loopt van Cruz del Carmen naar Punta Hidalgo een prachtige wandelroute in de richting van de zee. De wandeling bestaat uit drie verschillende delen rond het landschapspark van Anaga.

Een kleine 35.000 wandelaars hebben uiteindelijk de Nijmeegse Vierdaagse ‘bedwongen’. Vrijdag rond 09.00 uur kwamen de eersten al over de eindstreep. Om 18.00 uur moest je binnen zijn voor het krijgen van het felbegeerde ‘kruisje’.

...