Het Trekvogelpad mocht onlangs een nieuw en imposant natuurgebied verwelkomen. Het populaire LAW is namelijk uitgebreid met De Binnenveldse Hooilanden bij Veenendaal. Niet alleen voor wandelaars interessant, maar ook voor vogelliefhebbers: het gebied is zeer vogelrijk en je kan ze er dan ook uitvoerig bekijken vanuit een aantal vogelhutten.

Vanaf de dag dat Rab Carirington zijn allereerste slaapzak met de hand naaide is het uitgangspunt van deze pionier geweest: functionele outdoormaterialen en -kleding maken met een lange levensduur. Outdoorproducten zijn niet onverwoestbaar. Maar mócht er iets aan mankeren, dan is dat in veel gevallen wel te repareren.

wandelbrug angerpark

Wandelaar en op zoek naar een on-alledaags avontuur? Gan dan naar het Angerpark in Duitsland. Het park ligt net over de grens tussen Duisburg en Düsseldorf en je vindt er de meest spectaculaire wandelbrug die je je kan voorstellen!

In de zeventiger jaren, nu 40 jaar geleden, werd de eerste Rab-slaapzak met de hand gesneden, genaaid en gevuld door pionier Rab Carrington. Als toonaangevend klimmer wist hij maar al te goed wat er hoog in de bergen voor alpinisten nodig was…

In het on-Nederlandse heuvellandschap van Berg en Dal vind je het dorp Heilig Landstichting. Hier kun je prachtig wandelen! Natuur en cultuur gaan hier hand in hand. De inwoners van het dorp zijn trots op hun dorp. Ze maakten twee dorpsommetjes. Tijdens deze wandelingen kom je alles te weten over de natuur en de cultuur in Heilig Landstichting.

Breaking news! Per 3 januari 2022 maken dewandelsite.nl en weekendhike.nl onderdeel uit van de uitgeverij van wandelkrant te voet en wandelplatform tevoetonline.nl.

Een Ecologische Verbindingszone (EVZ) waar je kunt wandelen, fietsen en spelen. Dat is het ecopad in Dongen. Een Ecologische Verbindingszone is een verbinding tussen verschillende natuurgebieden. Door de aanleg van planten en struiken, bloemrijke vegetatie en brede oevers in de EVZ, ontstaat een natuurlijke verbinding die gebruikt wordt als leef- en trekgebied voor dieren en planten.

Maashorst nieuw wandelpad

Staatsbosbeheer is deze maand gestart met de aanleg van 30 hectare nieuwe natuur in Natuurgebied de Maashorst. Eén van de werkzaamheden is het aanplanten van een nieuw bos, met daarin een wandelpad. Tevens worden er kruidenrijke akkers aangelegd…

winterwandelen Sauerland

Een vers laagje sneeuw, indrukwekkende wandelpaden door de heuvels, de plaatsjes en steden feeëriek verlicht in december. Gezellig samen een frisse neus halen. Laat maar komen, die donkere dagen.

Op slechts 4,5 uur rijden ligt het middelgebergte de Harz. Een plek waar je als wandelaar afwisselende routes vindt langs UNESCO-werelderfgoed, mijnen en oude stadjes. De nabijheid en afwisseling maken het gebied ideaal voor een najaarstrip.

De eerste editie van de Urban Walk Utrecht was een groot succes. Ruim 1400 deelnemers vertrokken in het fraaie Wilhelminapark om Utrecht op een volledig nieuwe wijze te ontdekken.

...