Een mooie wandeling van bijna 7 km die vertrekt in de eeuwenoude stad Bouillon en langs de Semois loopt. Met zijn stenen bogen biedt de Pont de la Poulie, het vertrekpunt, de mooiste voorgrond van het Kasteel van Bouillon.

Rondom de langste dag van het jaar, op zaterdag 25 juni 2022, vindt de 'Mar-athon rond Sneek en meer' plaats. Met start vanaf de oude Waterpoort in Sneek en Midzomerfestival bij de finish.

Sky Bridge 721

Hij is maar liefst 721 meter lang, 95 meter hoog en 1,2 meter breed. De Sky Bridge 721, de langste hangbrug ter wereld is uitsluitend bestemd voor wandelaars en wordt vandaag, op vrijdag de 13e (!), geopend. De spectaculaire brug is te vinden in het populaire skioord Dolni Morova in het noorden van Tsjechië bij de grens met Polen.

Zaterdag 2 juli 2022 is het zo ver. Dan wordt om 20.00 uur het startschot gegeven van de 58e Kennedymars in Someren. Deze Kennedymars staat ook wel bekend als de gezelligste Kennedymars van Nederland.

Route 040 Tenerife

De meest uitdagende wandelroute van Spanje, de Route 040 is, na een periode waarin veel aanpassingen plaatsvonden, weer open. De Route 040 is behalve uitdagend ook één van de zwaarste wandelroutes in Europa.

Op 21 mei kunnen wandelaars genieten van werelderfgoed, natuur, optredens en gezelligheid. Dan is namelijk de tweede editie van de Waterlinie Wandeltochten aan de Zuiderzee! Later in het jaar kun je nog genieten van een Waterlinie Wandeltocht door de Vestingdriehoek op 2 juli en rondom Utrecht op 8 oktober.

Het Nationaal Park Hoge Kempen, het enige Nationaal Park van onze zuiderburen, heeft goed nieuws. Want naast de veel bewierrookte GR 561 die door het 12.000 ha Nationale Park loopt, wordt er in het pinksterweekeinde een nieuwe LAW van maar liefst 110 km geopend.

Mooie sfeervolle houten chalets of met je caravan op een standplaats aan een riviertje? De Ardennen staan bekend om de beboste heuvels en stromende rivieren.

Zaterdag 30 april vond in het zonovergoten ‘Wandeldorp Barchem’ de uitreiking van de Wandelgemeente van het Jaar 2022 plaats. Deze felbegeerde titel is dit jaar gewonnen door de gemeente Lochem, dat hiermee de gemeente Loon op Zand opvolgde.

Soms denk je dat er geen einde aan de winter komt, maar ineens is hij daar: de lente, hoera! Lammetjes in de wei, langere dagen, zon, een kleurige natuur en bloemen: tijd om erop uit te trekken! De lente-bucketlist van RoutesinUtrecht zet leuke wandelroutes op een rij die je deze lente niet mag missen.

Houten waarnemingsposten gaan helemaal op in hun bosrijke omgeving. Je kan je tijdens een wandeling dus fijn terugtrekken op zo’n uitkijkpunt midden in de natuur. Niet alleen heb je er een mooi uitzicht op de omgeving, je kan er ook rustig de wilde fauna observeren.

...