Het is zover... We zijn aangeland bij de laatste dagen dat je je in kan schrijven voor de Heuvelrug Natuurwandel4daagse 2022. Vier dagen wandelen op de dagen van jouw eigen keuze in de prachtige natuur van de Heuvelrug. Mooier wordt het niet...

De Brand Loon op Zand

Dat Wandelgemeente Loon op Zand veel bijzondere natuurgebieden telt, is inmiddels geen verrassing meer. Ten zuiden van de Loonse en Drunense Duinen ligt De Brand. Een bijzonder stukje natuur dat in alles anders is dan de welbekende Duinen.

Romeinse Limes wandelroute

Lopen in de voetsporen van de Romeinen, dat kan met het Romeinse Limespad. Dit Lange-Afstand-Wandelpad (LAW), loopt helemaal van Katwijk tot aan de Duitse grens én dwars door de provincie Utrecht. De wandelroute volgt de voormalige grens (limes) van het oude Romeinse rijk en leidt je naar archeologische hoogtepunten.

De Fiets en Wandelbeurzen in Utrecht en Gent mogen dan niet doorgaan in februari; de verkiezing om de Wandelroute van het Jaar 2022 gaat wél gewoon door. Op de shortlist prijken inmiddels de vijf routes die nog kans maken op de felbegeerde titel.  

betuwepad linge

Voor de tweede keer stelt Wandelnet een nieuwe route beschikbaar stellen zonder dat er gelijktijdige een nieuwe routegids wordt gepresenteerd. Waar eerder het Groot-Frieslandpad op deze wijze onder de aandacht werd gebracht, wordt deze werkwijze nu ook voor het Betuwepad toegepast.

Inschrijven voor de Heuvelrug Natuurwandel4daagse is inmiddels een kleine maand mogelijk en evenals vorig jaar is ons initiatief succesvol te noemen. Vele wandelaars kunnen zich opmaken om in de loop van 2022 te kunnen genieten van al het moois dat de Utrechtse Heuvelrug hen te bieden heeft.

Eind vorige week viel de wintereditie van wandelkrant 'te voet' op de deurmat. Traditioneel een interessante uitgave, boordevol met wandeltips en inspirerende verhalen.

Ontdek het allermooiste van de Utrechtse Heuvelrug tijdens vier onvergetelijke wandeldagen. Je maakt kennis met de bijzondere Heuvelrug in al haar facetten: zowel naald- als loofbossen, imposante heidevelden, onmetelijke zandverstuivingen en fraaie vennen en valleien.

Het jaar 2022 staat voor de deur en velen ons zijn bezig met het maken van nieuwe plannen en goede voornemens. We hopen dat ze in het aankomende jaar in vervulling zúllen en kúnnen gaan. 

Sportorganisatie Le Champion heeft helaas moeten besluiten de Egmond Wandel Marathon 2022 af te gelasten. Het evenement stond gepland op zaterdag 22 en zondag 23 januari aanstaande.

Fiets en Wandelbeurs 2022

In verband met de coronapandemie gaat de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht niet door op 25 en 26 februari 2022. Aangezien er helaas geen mogelijkheden zijn om de beurs op een tijdstip later in het voorjaar te houden, wordt de Fiets en Wandelbeurs doorgeschoven naar 2023.

...