Ben je op zoek naar een mooi, maar stevig wandelavontuur en niet ál te ver van huis? De langeafstandswandelroute 'GR 5A Wandelronde van Vlaanderen' beleef je maar liefst 582 km wandelplezier. Met deze rondwandeling volg je de grenzen van het vroegere Graafschap Vlaanderen.

nedersaksen wandelen

Omdat de laatste ontwikkeling met betrekking tot de Covi-19 pandemie er goed uitzien, mogen we voorzichtig weer wat meer. Voor wat betreft vakantie is het vanaf nu ook weer mogelijk om bij onze oosterburen te gast te zijn. En Nedersaksen is dan een mooie bestemming, die eenvoudig is aan te reizen. En de natuur in Nedersaksen is zo divers en veelzijdig als de wandelmogelijkheden.

forten Utrecht Waterliniepad

Sinds vorig weekend is het seizoen van de forten, vestingen en bunkers van alle Nederlandse waterlinies weer van start gegaan. Nu Nederland langzamerhand weer geopend wordt blijven ook de forten niet achter.

berner oberland Bärentrek

De Bärentrek is één van de mooiste wandelroutes in het Zwitserse Berner Oberland, misschien wel dé mooiste trektocht die Zwitserland heeft. De route voert je door een overweldigend landschap van gletsjers, steile rotswanden en beroemde bergen, zoals de Eiger, de Mönch en de Jungfrau.

duinen van Zoutelande NS-wandeling

We hebben er lang op moeten wachten, maar na twee jaar is er vanaf 9 juni 2021 weer een nieuwe NS-wandeling beschikbaar. Vorig jaar gooide de corona-uitbraak roet in het eten en kon er geen nieuwe NS-wandeling worden toegevoegd aan het brede aanbod.

heide natuurwandel4daagse

De routes van de Heide Natuurwandel4daagse zijn gereed en het resultaat mag er zijn. Vier wandeltochten van ongeveer 15km over vier van de allermooiste heidegebieden van Nederland.

wandelgemeente 2021 kaatsheuvel

Van de gemeente Loon op Zand kregen we de bovenstaande foto toegestuurd van de nieuwe welkomstborden, die sinds deze week bij de entree van de gemeente te bewonderen zijn. Als trotse winnaar laat de gemeente aan iedere bezoeker op stijlvolle wijze zien trots te zijn op de felbegeerde titel.

Kunst Kuier Pingjum

Van 5 juni tot en met 3 juli 2021 vindt in kunstenaarsdorp Pingjum in Zuidwest Friesland de ‘Kunst Kuier’ plaats. Kunst Achter Dijken organiseert een hele bijzondere wandeling rond Pingjum, met daarin twee exposities in de buitenlucht.

Heb jij ook zo'n zin om je wandelschoenen te pakken en er weer lekker op uit te gaan? Tijdens een wandelvakantie in Europa kom je als liefhebber van buitensport en de natuur volledig aan je trekken. Er zijn volop mooie reizen te maken voor liefhebbers van makkelijke en laagdrempelige routes, maar ook voor avonturiers die wel van een beetje uitdaging houden.

wandelaars Val di Fassa

In Val di Fassa in de Noord-Italiaanse Dolomieten heeft ID Travel de mooiste gebieden uitgekozen voor haar huttentochten. Samen met haar Italiaanse partners kan je er de meest schitterend gelegen berghutten boeken.

Tocht om de Noord TodN 2021

Naar verwachting gaat het wandelfestival Tocht om de Noord 2021 door. Inmiddels staan (bijna) alle lichten op groen, zeker omdat een buitenevenement betreft. Zoals het er nu uitziet gaat de Tocht om de Noord plaatsvinden van 17 t/m 19 september 2021.