Nu we sinds anderhalf jaar massaal aan de wandel zijn gegaan en de kaart alsmaar groener kleurt, is het hoog tijd om de prachtige natuur buiten ons kikkerlandje te verkennen. Travelbase, organisator van actieve reizen, heeft deze drie mythische hikes voor je op een rijtje gezet. Leuk voor op je bucketlist!

Het Werelderfgoedcomité van Unesco heeft op 26 en 27 juli de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Koloniën van Weldadigheid én de Neder-Germaanse Limes op de Werelderfgoedlijst gezet. Alle drie zijn het bijzondere plekken in ons land met elk een eigen, éven bijzondere geschiedenis. En het extra goede nieuws… je kan ze alle drie te voet verkennen!

Millingerwaard wandelen

Je kunt heerlijk wandelen in de gemeente Berg en Dal. Deze groene gemeente in het Rijk van Nijmegen werd in 2020 bekroond met de titel Wandelgemeente van het jaar. Ook inwoners van Berg en Dal weten hoe mooi je hier kunt wandelen.

Ridderkerkse grienen en gorzen

Ingeklemd tussen Rotterdam en Dordrecht ligt het groene en onontdekte Eiland IJsselmonde. Af en toe liggen de gebieden nogal verstopt achter woonkernen of bedrijventerreinen, maar als je het eenmaal gevonden hebt is het er prachtig wandelen, fietsen, varen of vogelspotten.

Dwingelderveld nationaal Park Thijsse

In Nationaal Park Dwingelderveld heeft op 15 juli j.l. Natuurmonumenten een wandelroute naar Jac. P. Thijsse vernoemd. De reeds bestaande 13 km lange wandelroute door het gebied heet vanaf nu Jac. P. Thijsse Wandelroute.

Ondanks all coronaperikelen zitten vrijwilligers in de omgeving van Alphen aan de Maas niet stil voor wat betreft de ontwikkeling van nieuwe Klompenpaden. Op vrijdag 16 juli werd er dientengevolge alweer het 100e Gelderse Klompenpad geopend: het Moas-Wetteringpad.

Genieten van de mooiste wandeltochten doe je in Loon op Zand. Door deze gemeente, die is  uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar 2021, lopen vele prachtige wandelroutes, waarvan er een zestal gebundeld is in de app BeleefRoutes.

bont en boter wandelroute Zutphen

De Bont & Boter Tour is niet zomaar een wandelroute.  Kunstenaar Louise Te Poele ontwikkelde deze 15 kilometer lange Tour voor de Proeftuin KNST+LNDSCHP. Zij werd geinpireerd door de handel die vroeger plaatsvond vanuit Het Koelhuis in Zutphen.

Porta Westfalica Teutoburgerwoud

Slechts een paar uur vanaf Utrecht en je bent al in het fascinerende Teutoburgerwoud. Een geweldige wandelregio, die bewijst dat je niet ver van huis hoeft te zijn om je in een totaal andere omgeving te begeven. In het Teutoburgerwoud vind je hoge bergen en rivierdalen, pittoreske vakwerkstadjes en tal van culturele bezienswaardigheden.

heide natuurwandel4daagse

Op 21 juli 2021 sluit de inschrijving van de Heide Natuurwandel4daagse 2021. Mis deze prachtige vierdaagse over onverhard terrein niet en schrijf alsnog in. Je ontdekt de mooiste plekjes op vier van de meest toonaangevende heidegebieden in Nederland: de Strabrechtse Heide, de Posbank, Den Treek en de Elspeetsche Heide.

Ardennen Wallonië wandelroutes

VisitWallonia.be introduceert CIRKWI, een eenvoudige tool om schitterende wandelroutes in Wallonië te vinden. Je kunt zoeken op de kaart of aan de hand van zoektermen, zoals een stad of streek. Kies uit wandeltochten langs grote rotspartijen, beboste heuvels, snelstromende rivieren en historische steden.