Het lijkt er sterk op dat op Marker Wadden een mol voorkomt. Het zou daarmee het eerste landzoogdier zijn dat zich op het kersverse eiland in het Markermeer heeft gevestigd. Aanleiding voor de vermoedens zijn pootafdrukjes in het slib, gangen en een aantal molshopen.

© foto Shutterstock

Jaarbeurs Utrecht is op 28-29 februari en 1 maart 2020 het decor voor alweer de 16e Fiets- en Wandelbeurs. Je zult er traditiegetrouw nieuwe routes, inspirerende bestemmingen, juweeltjes van arrangementen en tal van nieuwtjes op het gebied van outdoormaterialen vinden.

Omgeving Westerwolde © foto Shutterstock

Welke gemeente in Nederland wordt Wandelgemeente van het Jaar in 2020? Overal in Nederlandse gemeenten worden wandelpaden, ommetjes, kuiertochten, thematochten en knooppuntenroutes uitgezet. Wandelkrant ‘te voet’ beoordeelt jaarlijks de betreffende gemeenten op wandelvriendelijkheid.

‘s Winters kamperen is wellicht niet het eerste waar je aan denkt. Toch wordt kamperen in de winter steeds populairder. En winterkamperen is inmiddels al mogelijk op 22 natuurkampeerterreinen en zes groepsnatuurkampeerterreinen.

De inschrijving voor de 17e editie van de Egmond Wandel Marathon sluit aankomende maandag. Als echte natuurliefhebber mag je dit wandelevenement van Le Champion op zaterdag 25 en/of zondag 26 januari niet missen.

© foto Shutterstock

Nu de winter is begonnen nemen we ook afscheid van 2019. Ik hoop vanzelfsprekend dat je met overwegend goede herinneringen kunt terugblikken op het voorbije jaar.

© foto Maartje van der Klis

STAP Reizen bestaat 25 jaar en viert dat met een bijzondere reis in het zuidelijke Pindos-gebergte in Midden Griekenland. Alles en iedereen rijdt met een grote bocht om de Pindos heen. Dat dat heel onterecht is bewijst deze reis waarbij korte wandelingen worden gecombineerd met boeiende excursies.

© foto Shutterstock

Natuurmonumenten heeft voor wandelaars een lijstje gemaakt met de gebieden waar je in de winter - al wandelend - een frisse neus kunt halen. Leuk voor een gezond uitstapje in de kerstvakantie!

Werkend Nederland wordt opgeroepen om op donderdag 2 april 2020 van huis naar het werk te lopen. Of in ieder geval een deel van de afstand. Wat in 2015 begon, is nu een nationaal evenement, dat in 2020 haar 5-jarig jubileum viert.

© foto Shutterstock

Het wandelnetwerk op het (schier)eiland Tholen is officieel afgerond. De plaatselijke wethouder opende onlangs de tweede en laatste fase van het wandelnetnetwerk op het Zeeuwse eiland.

Niet alleen bezinning, goede gesprekken en genieten van een mooie omgeving, maar ook nog geld inzamelen voor het goede doel! Dat zijn de ingrediënten van de jaarlijkse pelgrimstocht van Vastenactie.