Oktober is behalve een mooie maand voor herfstwandelingen tevens de maand waarin - vanaf vorig weekend - de week van het landschap plaatsvindt (16-31 oktober). Stichting Wandelnet brengt daarom een ode aan ‘onverhard wandelen’. Aan wandeltochten over mulle zandwegen, kronkelende karresporen en verende bospaadjes.

Drei Zinnen Berghotel Sexten Dolomieten

Het viersterren Berghotel is gelegen in het idyllische bergdorp Sexten in het uiterste oosten van Zuid-Tirol in de Dolomieten. Je vindt er niet alleen de indrukwekkende rotspieken Drie Zinnen, maar ook de zogenaamde Zonnewijzer van Sexten.

Dat het Nationaal park De Loonse en Drunense Duinen een rijk verleden heeft, is voor de meeste mensen geen verrassing. Al honderd jaar genieten ze bescherming van Natuurmonumenten. In die honderd jaar is er veel gebeurd.

natuur herfst utrecht wandelen kinderen

De herfst heeft zijn intrede gedaan. Dat betekent mooie herfstkleuren om van te genieten, maar ook kastanjes die vallen, bergen bladeren, paddenstoelen, beukennootjes en modder, heel veel modder. Kortom, in de herfst is de natuur is een waar speelparadijs voor kinderen.

De Pelgrimsherberg in Vessem

Nu de Pelgrimsherberg weer open is, bestaat ook weer de mogelijkheid om vier dagen in de herberg te verblijven en de omgeving te verkennen. Twee jaar geleden is het startschot gegeven voor een mini-pelgrimage rondom het Brabantse Vessem.

Kamermuziekfestival Natuurmonumenten

Voor de 3e editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten hebben 160 musici zich laten inspireren door de natuur. Op 8, 9 en 10 oktober worden door het hele land maar liefst 70 concerten met klassieke en ook vernieuwende kamermuziek uitgevoerd.

Belchen Westweg Zwar

Rijk aan ongerepte natuur zijn alle dertien Top Trails of Germany. Op sommige wandelroutes kun je helemaal opgaan in de natuur. Zo ook op de Westweg. De 285 km lange wandelroute loopt dwars door de hellingbossen en glooiende weilanden van het Zwarte Woud.

Amsterdam City Walk

De 7e editie van de Amsterdam City Walk op zaterdag 16 oktober gaat door. Deelnemers hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen en op de route zal entertainment aanwezig zijn. Wandelaars kunnen dus zich weer onder laten dompelen in Amsterdamse sferen. Inschrijven voor de 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km kan nog maar t/m maandag 4 oktober, via de website van de Amsterdam City Walk.

Wilhelminaberg trap Zuid-Limburg Landgraaf

 De allerlangste trap van Nederland ligt in het Limburgse Strijthagerbeekdal, tegen de Wilhelminaberg. De trap heeft 508 treden en als je boven bent heb je een fenomenaal uitzicht over de omgeving.

Biesboschpad streekpad wandelnet

Beleef de Biesbosch op het nieuwe Biesboschpad. Woeste stormen, dijkdoorbraken, overstromingen… De Sint Elisabethsvloed overspoelde zo’n 600 jaar geleden een flink deel van Holland en Brabant. Het nieuwe Streekpad (geel-rood gemarkeerd in twee richtingen) Biesboschpad volgt in grote lijnen de contouren van hoever het water toen tijdens de vloed in 1421 kwam.

berg en dal herfst limesroute

Wandelen langs UNESCO Werelderfgoed Berg en Dal: de aquaductroute Van Bron tot Kraan...
Deze zomer was er goed nieuws voor de gemeente Berg en Dal: de Neder-Germaanse Limes staat vanaf nu op de UNESCO Werelderfgoedlijst!