De vogelonderzoekers op Marker Wadden worden steeds weer aangenaam verrast. Zo ontdekten ze onlangs plotseling grote zwermen met oeverzwaluwen (zo’n 1000 stuks!!). En inmiddels zijn er al 22 strandplevieren geteld, met verschillende jonge kuikens.

© foto Shutterstock

In natuurgebied De Kampina wemelt het momenteel van de insecten. Vlinders, bijen en heel veel andere insecten komen af op de nectar van de weelderig bloeiende heide.

© foto Shutterstock

Op zaterdag 7 september vindt de tweede editie van het Kampvuurfestival plaats op GroepsNatuurkampeerterrein Scoutinglandgoed Zeewolde. Organisator De Groene Koepel is alvast gestart met de kaartverkoop.

© foto Shutterstock

Op dit moment kleuren de heidevelden paars! Een bekend en oogverblindend fenomeen, waar je als wandelaar op vele plekken in ons land van kunt genieten. Wacht niet te lang, want de intense kleur wordt half september al weer wat minder.

© foto Shutterstock

Zoals je als wandelaar zult weten is de Afsluitdijk wegens werkzaamheden tot 1 april 2022 gesloten voor wandelaars en fietsers. Dit in verband met het niet kunnen waarborgen van de veiligheid op de dijk tijdens de renovatie.

© foto Shutterstock

Tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september a.s. opent Natuurmonumenten de deuren van een aantal bijzondere bouwwerken eenmalig voor publiek.

De drie winnaars van een hiking-kit van Van Eeghen Footcare ter waarde van €39,95 zijn bekend.

Wandelpad in Nationaal Park De Meinweg © foto Shutterstock

De Beleefweek Limburg 2019 is een geweldige kans om het Limburgse landschap te beleven en er de streekproducten te proeven.

© foto Shutterstock

Natuurmonumenten meldde dat vorige week vrijdag het voor amfibieën erg besmettelijke Ranavirus is ontdekt op De Sprengenberg op de Sallandsche Heuvelrug. Het virus zorgt voor massale sterfte onder amfibieën. Met name de groene kikker, de kleine watersalamander en de kamsalamander zijn hier de dupe van.

© foto Utrechts Landschap

De Schammer ligt tussen Amersfoort en Leusden, naast de A28. Een gebied dat vaak gedeeltelijk onder water liep, omdat een groot deel van de vijftig tot zestig kleinere en grotere beken van de Gelderse Vallei het water afvoeren via het Valleikanaal en de Eem.

© foto Federatie voor Toerisme van de Provincie Namen

De Federatie voor Toerisme van de Provincie Namen organiseert op 28 en 29 september 2019 voor de derde maal de Wandeltocht op de Sint-Jacobsroute over in totaal 46 km. Dit is een unieke, tweedaagse wandeltocht te midden van de natuur. Na de eerste wandeldag overnacht je in een chalet, in een tipi of in je eigen tent!