Het 217 km lange Pionierspad biedt een geweldige combinatie van oud en nieuw: de sfeer van pionieren en de ondernemersgeest van de bewoners zijn weerspiegeld in het landschap en erfgoed van Flevoland.

Tauros in de Maashorst © foto Shutterstock

Begin oktober is het – reeds bestaande - ecoduct over de A50 in de Maashorst officieel geopend voor grote grazers. Dit herstelt, samen met de tussenliggende verbindingszone en het ecoduct verderop over de N324, de koppeling van de natuurgebieden rondom Herperduin met de rest van de Maashorst.

© foto Shutterstock

Steeds minder bijen, insecten en vogels overleven in ons land. Maar tijdens de Landelijke Natuurwerkdag van Landschap Noord-Holland op zaterdag 2 november 2019, kun je daar zelf iets aan doen. Op allerlei plekken kun je zagen, harken, planten en nog veel meer...

© foto Shutterstock

Wie in de komende maanden gaat wandelen in de omgeving van de Posbank, kan zo nu en dan tegen werkzaamheden in het fraaie natuurgebied aanlopen.

© foto Shutterstock

Na een ingrijpende metamorfose wordt het fraaie natuurgebied de Korendijkse Slikken - bij Goudswaard - op woensdag 23 oktober officieel geopend. Het aangepakte natuurgebied aan het Haringvliet is overigens op dit moment ook al open voor wandelaars en vogelspotters.

© foto Ronald van Wijk

Landschap Noord-Holland wil de verruiging in de Noordduinen bestrijden, want een flink aantal kwetsbare planten en dieren zijn in het gedrang. De laatste jaren zijn - samen met de Provincie - de meest verruigde delen tussen Den Helder en Callantsoog al aangepakt.

Vorige week, eind september 2019, ging het fonkelnieuwe boomkroonwandelpad Pohorje in Slovenië open.

© foto Shutterstock

Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob is gestart met het markeren van het Nederlandse gedeelte van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Het te markeren deel loopt van Het Huis van Sint Jacob in Utrecht tot aan de Belgische grens, juist voorbij Valkenswaard.

Op de Utrechtse Heuvelrug kun je werkelijk heerlijk wandelen. En de herfst is dé periode om de Heuvelrug al wandelend te verkennen. Het landschap verandert, de bladeren aan de bomen verkleuren en de kastelen, buitenplaatsen, musea en bezienswaardigheden zijn er klaar voor om door jou ontdekt te worden.

© foto Tocht om de Noord

Het was een opmerkelijke editie van het wandelfestival ‘Tocht om de Noord’, een prachtig, tweedaagse evenement in de provincie Groningen. Bij uitzondering werd het afgelopen weekend - naast de reguliere afstanden - ook een tocht van maar liefst 100 km gewandeld.

© foto Shutterstock

Wij - als fervente wandelaars - weten het al lang natuurlijk: lopen is gezond, duurzaam én kan een oplossing zijn voor een groot aantal maatschappelijke vraagstukken.