Rijkswaterstaat heeft het voornemen de Afsluitdijk per 1 april aanstaande voor maar liefst drie aaneengesloten jaren af te sluiten voor wandelaars en fietsers. Wandelnet vindt dat - samen met De Fietsersbond, de NTFU en het Fietsplatform – te lang.

© foto Shutterstock

Wie zich altijd al heeft afgevraagd hoe het is om op blote voeten door het bos te lopen, kan dat binnenkort ervaren. Onder leiding van Mirjam Melai, die trainingen verzorgd op het gebied van ‘blotevoetenwandelen’, kun je voelen hoe dit is.

© foto Shutterstock

In het Belgische Willebroek - net ten zuiden van Antwerpen - ligt een prachtig stukje natuur, Broek De Naeyer. Elke twee maanden kun je hier aan een begeleide themawandeling meedoen. Zo kun je op zondag 24 maart met de domeinwachter op stap om je in de wondere wereld van de amfibieën te verdiepen.

Wie een mooie wandeling wil combineren met een bezoek aan een bijzondere tuin kan vanaf begin april terecht in Limmen. In het Noord-Hollandse plaatsje ligt de Hortus Bulborum. Het is de enige tuin in de wereld waar om en nabij 4500 verschillende soorten historische tulpen, hyacinten, narcissen, krokussen en fritillaria’s bloeien.

© foto WBT - J.P. Remy

Op tientallen plekken in de Belgische Ardennen kun je genieten van prachtige vergezichten. We selecteerden drie aanraders voor wandelaars die op ontdekkingstocht gaan naar de Ardennen.

Wandelliefhebber en routemaker Bart van der Schagt – alias ‘WandelBart’ – heeft weer een mooi nieuw wandelgidsje gemaakt. Ditmaal presenteert hij liefst 22 mooie wandelroutes in het Gelderse Rivierenland.

Het is al weer bijna acht jaar geleden dat op 8 mei 2012 de eerste Wandel4daagse van Haarlem plaats heeft gevonden. Als deelnemer beleef je tijdens dit wandelevenement de prachtige, veelzijdige omgeving van Haarlem optimaal.

© foto Shutterstock

Seven Hanging Valleys in de Algarve is onlangs uitgeroepen tot het beste Europese wandelpad. Dat hebben ruim 28.000 wandelende reizigers uit 153 landen bepaald.

© foto Shutterstock

In Nederland wordt aankomend weekend, op 15 en 16 maart, de Bijenwerkdag georganiseerd. In elke provincie kun je er aan de slag voor de wilde bij. De klusjes en activiteiten zijn op elke locatie anders. Hulp voor de wilde bij is hard nodig, want de helft van alle 358 soorten is inmiddels bedreigd.

Wandelen bij Landgoed Hackfort - foto Shutterstock

Je kunt als wandelaar bij Natuurmonumenten een gratis wandelgids aanvragen. De wandelroutes zijn geselecteerd door boswachters van de organisatie en ze leiden je door een aantal van mooiste natuurgebieden in heel Nederland, van noord tot zuid en van west tot oost.

© foto Shutterstock

Als je aanwezig wilt zijn bij het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten in het weekend van 5 tot en met 7 april 2019 kun je je alvast aanmelden. Je kunt dan in een bijzondere omgeving luisteren naar de muziek van bekende musici en jonge en bevlogen talenten.