De 17 paalkampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn vanwege de coronacrisis al een tijdje gesloten. Nu is tevens besloten dat ze helemaal niet meer open gaan en dat deze terreinen zullen worden ontmanteld. Staatsbosbeheer vindt het erg vervelend voor de recreanten die wél voor hun rust van de paalkampeerterreinen genoten.

© foto Shutterstock

Voor iedereen die het Waterliniepad wandelt is er goed nieuws. Steeds meer forten gaan weer open voor het publiek. Het Waterliniepad loopt langs twee voormalige verdedigingslinies, te weten de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Via Alpina © foto Shutterstock

Goed nieuws voor Zwitserland-liefhebbers: zoals het er nu naar uitziet, kunnen we vanaf 15 juni weer naar Zwitserland op vakantie. De grenzen met Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk zullen naar verwachting dan weer geopend zijn voor niet-essentiële reizen, zoals vakanties.

NP De Hoge Veluwe © foto Shutterstock

Op 24 mei is alweer de 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park. Door de huidige omstandigheden wordt het dit jaar – helaas - een online-viering. Het thema dit jaar is Natuur en Gezondheid. De Nationale Parken zijn er om mensen met de natuur te verbinden. De parken beschermen niet alleen onze uiterst waardevolle natuur, maar ze leveren ook hele positieve gezondheidsresultaten op.

© foto Shutterstock

De veters strikken van je wandelschoenen lijkt misschien niet heel belangrijk, maar dat is het wel. Als je dit op de juiste wijze doet kan dat onderweg veel voetproblemen voorkomen. Hieronder een aantal tips voor het veteren van je wandelschoenen…

Het Groningse wandelfestival Tocht om de Noord is vanwege de coronacrisis verplaatst naar volgend jaar (17), 18 en 19 september 2021. Het populaire wandelevenement bestaat dan uit dezelfde activiteiten als dit jaar, met o.a. de Kennedytocht en de ultramarathon.

© foto Sylvie Thormann - Bad Driburger Touristik GmbH

Het Teutoburgerwoud is nog geen uur rijden vanaf onze oostgrens. En met hoge bergen en fraaie rivierdalen en een rijke historie met verrassende culturele bezienswaardigheden is dit gebied bij uitstek een fascinerende wandelregio. 

© foto Shutterstock

Na 200 jaar is weer een levende bever ontdekt in Midden-Delfland. Een inwoner van Zweth, een dorpje dat tussen Rotterdam en Delft ligt, heeft het dier op 29 april op beeld vastgelegd.

Vakantiedromen kunnen weer uitkomen. Vanaf 15 mei mogen de restaurants, hotels, pensions, campings en vakantiehuizen in Saksen weer gasten ontvangen. Musea en kastelen gingen al eerder open. En de heropening van theaters, bioscopen en pretparken is in voorbereiding.

You’ll never walk alone. Deze zin zorgt normaal gesproken voor kippenvel als er ruim 40.000 wandelaars aan je voorbij trekken tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar gaat het grootste wandelevenement in Nederland niet door en is er dus eventjes géén kippenvel. Tot groot verdriet van wandelaars, feestvierders én de horecaondernemers.

Zaterdag 9 mei hebben vogelaars in heel Nederland 24 uur lang vogelsoorten geteld tijdens de Texel Big Day Home Edition. Liefst 50 teams telden vanuit huis of directe omgeving zo'n 170 vogelsoorten. Met deze vogelsoortentelling is er tevens 8.000 euro opgehaald voor de bedreigde zomertortel.