De Groene Koepel, onder andere beheerder van het netwerk van Trekkershutten, heeft voor Trekkershutten een nieuwe website gelanceerd. Bezoekers nu direct online hutten boeken. De website is in een geheel nieuw jasje gestoken, met veel aandacht voor de verschillende type hutten en de bijzondere locaties waar je kunt overnachten. 

Pravčická brána wandelnieuws

Tsjechië is nog niet het meest populaire vakantieland voor Nederlandse wandelaars. Maar het landschap van Tsjechië is zeer de moeite waard: gevarieerd, met uitgestrekte velden, dichte bossen en reusachtige rotsen.

wandelnieuws noorder rondtochten

De Noorder Rondtochten zijn een heuse wandeluitvoering van de welbekende schaatsklassieker De Noorder Rondritten. Met een wandelroute van in totaal maar liefst 135 kilometer is deze wandelhappening er echt eentje voor de doorgewinterde wandelaar. Een vierdaagse wandeltocht in hartje winter over het schitterende Hogeland van Groningen.

Paltserwoud in Rijnland Palts

Onze aarde schijnt steeds helderder in de ruimte, dankzij de constant groeiende verlichting in steden en gemeenschappen. Omgekeerd is het vanaf de aarde vaak moeilijk om sterren te zien omdat het simpelweg niet donker genoeg wordt. Er zijn inmiddels allerlei initiatieven om de lichtvervuiling tegen te gaan.

wandelnieuws groesbeek

Het dorp Groesbeek speelde een cruciale rol in de bevrijding van Nederland tijdens Operation Market Garden in 1944. In dit laatste oorlogsjaar werd hier zwaar gevochten door de geallieerden en de bezetter. Kijk niet raar op als je tijdens deze wandeling, vooral in het bos, oud roest aantreft.

pelgrimeren Limburg

Wie wil kennismaken met pelgrimeren kan - geheel coronaproof - op eigen houtje het heuvelachtige grensland ten zuiden van Maastricht ontdekken. Het betreft een dagwandeling van 14 km, die je langs heilige huisjes en duivelse grotten voert. En je kan een routebeschrijving en GPX-bestand gratis downloaden!

Wandelend door het verrassende en gevarieerde Nationaal Landschap, over verlaten zandweggetjes langs schilderachtige boerderijen en kronkelige beekjes, ontdek je de mooiste plekjes van Winterswijk te voet.

Rab en Lowe Alpine

Verduurzaming in de buitensportwereld is ‘hot’. Veel artikelen bij diverse merken worden inmiddels vervaardigd – al dan niet gedeeltelijk – van hergebruikte materialen. Ook de outdoormerken Rab en Lowe Alpine laten op het vlak van verduurzaming duidelijk van zich horen.

oerbossen westerwolde

In de vorige editie maakten we een mooie wandeling rondom de toeristische trekpleister vesting Bourtange. Nu begeven we ons maar naar het midden van Westerwolde, naar Vlagtwedde.

wandelpraat

Dat kan! Want tevoetonline.nl faciliteert met de rubriek WANDELPRAAT een podium voor wandelaars, die hun wandelervaringen en -belevenissen graag willen delen met andere wandelaars.

© foto Shutterstock

Het is heerlijk om te wandelen met je hond. En omgekeerd vindt de hond het in het algemeen ook heerlijk om te wandelen met jou als baasje! Extra fijn is het als je trouwe viervoeter ook nog ‘los’ mag. Om baasje en hond hierbij te helpen zochten we in elke provincie in Nederland een mooi gebied met wandelroutes, waar de hond mee mag zonder aangelijnd te zijn..