Winterswijk, in de plaatselijke volksmond ook wel Wenters genoemd, biedt de wandelaar eindeloos en gevarieerd wandelplezier. Het Nationaal Landschap Winterswijk is maar liefst 22.000 hectare groot en een waar paradijs voor wandelaars.

Inschrijven voor de Heuvelrug Natuurwandel4daagse kan inmiddels ruim drie weken en nu al kunnen we zeggen dat het initiatief een groot succes is. Inmiddels hebben vele wandelaars zich aangemeld om in de loop van 2021 te kunnen genieten van het mooiste dat de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft.

wandelnieuws schiermonnikoog vuurtoren

Bart van der Schagt, de bedenker, ontwikkelaar en routemaker van Groene Wissels, heeft al heel wat van Nederland gezien. Toch heeft ook Bart van alle Groene Wissels zijn voorkeuren.

wandelen winter bergen

De wintereditie van wandelkrant 'te voet' is ook digitaal beschikbaar. Om de kersverse uitgave te kunnen lezen hoef je alleen maar op de afbeelding hieronder te clicken.

Al het moois van de Utrechtse Heuvelrug in vier heerlijke wandeldagen. Je maakt op een bijzondere wijze kennis met de Heuvelrug in al haar facetten: naald- en loofbossen, heidevelden, zandverstuivingen, vennen en valleien.

wandelnieuws dutch mountain trail

Zuid-Limburg is een heel bijzondere wandelroute rijker: de Dutch Mountain Trail. De totale wandeltocht is 101 kilometer lang en loodst je over de hoogste ‘bergen’ van het Heuvelland. Deze wandeling wordt nu al gezien als één van de zwaarste wandelroutes van Nederland.

braillepluim wandelnieuws

De Braillepluim is dit jaar naar Staatsbosbeheer gegaan. De prijs werd aan deze organisatie toegekend voor een wandelroute voor blinden en slechtzienden, die is gecreëerd rond een schaapskooi op de Veluwe in Hoog Buurlo.

wandelnieuws happy new year

De winter is begonnen, we nemen afscheid van het turbulente jaar 2020. Een jaar dat we ons nog lang zullen herinneren. De lockdowns – de ene intelligenter dan de andere – hebben ons erg beperkt in ons dagelijkse bestaan. Maar gelukkig konden we wél steeds blijven wandelen…

Een week na de introductie van de Heuvelrug Natuurwandel4daagse is de animo groot; de inschrijvingen stromen inmiddels gestaag binnen. Niet zo verwonderlijk, aangezien de vier wandelroutes je de allermooiste plekken van de Utrechtse Heuvelrug laten zien.

thumbs up wandelnieuws

Op de valreep van 2020 heeft wandelkrant ‘te voet’ - samen met jullie - nog juist een mooie mijlpaal bereikt. Sinds deze week heeft onze Facebook-pagina namelijk meer dan 30.000 volgers! We vinden het heel bijzonder dat zoveel wandelaars op de hoogte willen zijn van onze dagelijkse portie wandelnieuws.

kerstman wandelnieuws

Wij wensen al onze zeer gewaardeerde en trouwe abonnees, websitebezoekers, nieuwsbriefontvangers, Facebook-, Twitter en Instagram-volgers en ‘likers’ een hele fijne kerst toe.