Foto Ellen Koppendraaier
Foto Ellen Koppendraaier

De Wandelpool is er voor mensen die van wandelen houden, graag buiten en in de natuur zijn én het gezellig vinden om er met een groepje op uit te trekken. Want wandelen met andere liefhebbers is altijd leuker dan alleen!

Vrijheid blijheid

Kenmerkend voor de Wandelpool zijn de ongedwongen sfeer, de gezelligheid en de vrijblijvendheid. Het is niet verplicht om activiteiten te organiseren of er aan deel te nemen. Als kan de Wandelpool natuurlijk niet bestaan zonder deelnemers die tochten aanbieden.

Samenstelling groepen

De wandelgroepen zijn meestal niet te groot, zo'n 8 tot 15 wandelaars. Juist genoeg om plezierig met elkaar op te trekken. De deelnemers zijn doorgaans een mooie mix van mannen en vrouwen van alle leeftijden. Essentieel is dat Wandelpoolers elkaar volop de ruimte geven om zichtzelf te kunnen zijn.

Afstanden en schoentjes

Afstanden van wandeltochten variëren van 10 tot meer dan 30 kilometer. De wandelingen zijn met behulp van schoentjes ingedeeld in vijf categorieën. Eén schoentje betekent een wandeltempo van minder dan vier kilometer per uur met regelmatig rustpauzes. Meer schoentjes betekent dus een hoger wandeltempo. Zo is er voor elk wat wils!

Vrijwilligersorganisatie

De Wandelpool is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Zij brengt wandelliefhebbers bij elkaar, zodat ze met elkaar kunnen wandelen. De abonnementsgelden worden gebruikt voor het opmaken, drukken en verzenden van het tweemaandelijkse boekje en voor vernieuwing en onderhoud van het automatiseringssysteen en de website.

wandelpool partner artikel copy

De organisatoren

De de 4000 wandelpoolers zjn er zo'n 200 organisatoren. Sommigen bereiden elke wandeling tot in de puntjes voor; alles onder controle, een veilig gevoel. Anderen wandelen meer uit de losse pols: alles is open, een avontuurlijk gevoel. Alle 198 tussenliggende vormen komen ook voor. Deelnemers komen er vanzelf achter of ze zich beter thuisvoelen bij de regelnicht of bij Jan Boerenfluit.

Na de wandeling

Nadat je een dag lang gezellig met elkaar eropuit bent geweest is er na afloop meestal tijd voor een drankje of een hapje eten. Maar ook hierbij geldt: vrijheid blijheid! De één gaat direct naar huis, de ander blijft gezellig eten en daarna nog lekker plakken. Ook dan is niemand iets verplicht!

De abonnementen

Wandelpoolers kunnen kiezen voor een abonnement met een tweemaandelijks boekje van € 21,= per jaar of een webabonnement van € 12,= per jaar (in beide gevallen met automatische incasso). Wil je niet automatisch laten incasseren dan bedragen de kosten respectievelijk € 25,= of € 16,= per jaar. Alle abonnees kunnen een jaarlang onbeperkt meerdoen aan wandeltochten van de Wandelpool. Net zoveel als je wilt, zonder verdere kosten.

Probeer gratis

Om te kijken of het iets voor je is kun je eerst een proefabonnement nemen. Een proefabonnement waarbij je alle informatie via de website tot je neemt (webproefabonnement) is gratis. Je kunt dan een maandlang zonder kosten aan alle tochten van de Wandelpool meedoen. Als je een proefabonnement met een boekje kiest, dan kost dat € 4,00 (voor de verzendkosten van het boekje).

Wandelen met anderen

Ontdek het, beleef het, doe mee! Je vindt alle informatie op de website van de Wandelpool.