De Heuvelrug Natuurwandel4daagse bestaat uit unieke wandelingen in de natuur in hartje Nederland. Het is een vierdaagse met vier prachtige, nieuwe wandelroutes die voor 90-95% over onverharde paden gaan. Je maakt kennis met fraaie loof- en naaldbossen, zandverstuivingen, heidevelden en andere prachtige natuurgebieden die de Utrechtse Heuvelrug rijk is.

De 4 x 20 km bestaat uit vier uiterst gevarieerde, nieuwe wandelingen. Voor als je een ervaren wandelaar bent die graag 4 á 5 uur achtereen wilt wandelen. Erg leuk om met je ervaren wandelmaatjes te doen. Je wordt tijdens iedere route meegevoerd langs het mooiste dat de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft.

lv stormpad 20 25km

 

Hieronder alle routes, met vertrek en aankomst in Maarn

1. Naar Den Treek en Pyramide van Austerlitz

Een rondwandeling met veel variatie: fraaie bossen, zandverstuivingen, uitgestrekte heidevelden en open velden. Mooie doorkijkjes tonen je veel moois van deze omgeving. Je wandelt over de schitterende heidevelden, vennen en bossen in Den Treek. Maar ook de Pyramide van Austerlitz mag in deze wandeling niet ontbreken. Op de terugweg doe je de Hoogt, de Laagt en de Koeheuvels nog aan.

2. Naar het Leersumse Veld

Een gevarieerde rondwandeling door de alom geprezen Kaapse Bossen. Verder doe je onder andere de landgoederen Huis te Maarn, Maarsbergen, Ruiterberg en Jonge Doornse Bossen aan. Ook de Tombe van Nellestein en het spectaculaire Stormpad komen deze wandeling aan bod. Het Leersumse Veld behoeft weinig aanbeveling; iedere wandelaar weet hoe mooi het daar is...

3. Naar Bornia, Heidestein en Boswachterij Austerlitz 

Een prachtige wandeling waar je onder andere kan genieten van de Koeheuvels, de Laagt, Bornia en Heidestein en de Boswachterij Austerlitz. Fraaie bossen, open velden, zandverstuivingen en heidevelden maken de wandeling tot een waar genot...

4. Zwerven door de Kaapse Bossen

Een rondwandeling waarbij je behalve de Kaapse Bossen ook St. Helenaheuvel en de landgoederen Stameren en Hoog-Moersbergen aandoet. Verder kom je ook over de Zanderij met de steile stalen trap met meer dan 170 treden en de Maarnse Berg. Een heerlijke mix van bos, zandverstuiving en open velden doen je eindeloos genieten van de prachtige natuurgebieden.

Wandelen wanneer jij dat wilt

Als deelnemer mag je zelf bepalen wanneer je deze vierdaagse wilt volbrengen. En je kunt dit doen op jouw eigen wijze. Je hoeft deze Heuvelrug Natuurwandel4daagse niet in vier aaneengesloten dagen te doen; je mag de vier dagen uitsmeren over het hele jaar 2024. Bepaal je eigen tempo, ritme en tijd voor een heerlijke wandeldag.

treek heuvelop 10 25km

 

Praktische informatie

In de wandelgids staat per route praktische informatie over de parkeermogelijkheden, aanreizen met OV en horecapunten onderweg. De wandelroutes zijn niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Honden kunnen op de 20 km helaas niet mee. (op de 10 en 15 km kan je trouwe viervoeter - mits aangelijnd - wel mee)! Een GPX-file van de routes is niet beschikbaar.

De kosten

De kosten voor deelname aan de 4x20km van de Heuvelrug Natuurwandel4daagse bedragen € 26,00 per persoon. Deze kosten zijn o.a. voor de productie van het boekje, vormgeving en opmaak van het boekje, topografische kaartjes maken en portokosten. Inschrijven kan individueel, maar ook voor meerdere personen tegelijk. Je ontvangt daarvoor een fraai routeboekje met topografische kaartjes erin, een speciaal vervaardigde herinneringsmedaille en - vanzelfsprekend - het genot van vier prachtige routes, die je op de mooiste plekken van de Heuvelrug brengen over paden en paadjes die voor 95% onverhard zijn.

Helaas..

DE BOEKJES ZIJN INMIDDELS NIET MEER VOORRADIG; VOLGEND JAAR VERWELKOMEN WE JE GRAAG!

 

 

Deel dit artikel