In het Salzburgerland in de regio Pinzgau, nabij Oostenrijks grootste Nationaal Park Hohe Tauern in het dorpje Niedernsill ligt de DogMountainInn. Zoals de naam al doet vermoeden ben je bij ons van harte welkom samen met je viervoeter.

In ons huis vind je 5 appartementen van 2 tot 6 personen en 1 pensionkamer, die alle zijn ingericht op het meebrengen van de hond. Natuurlijk is onze tuin omheind. Daarnaast hebben we een eigen bar, waar we in de hoogseizoenmaanden ook een paar keer per week avondeten aanbieden.

dogmountaininn 2

Vanuit het huis kun je in de zomer gaan wandelen direct vanuit huis, dus zonder dat je de auto nodig hebt. Het Nationaal Park Hohe Tauern, met daarin o.a. de Grossglockner en de Grossvenediger, duizenden kilometers wandelpaden van in het dal tot boven de 3000 meter over de gletsjers begint bijna aan de voordeur. Je kan natuurlijk zelfstandig op pad maar ook met de door ons aangeboden gegidste wandelingen.

dogmountaininn 3

Wij gidsen intussen al ruim 20 jaar onze eigen gasten door de bergen en zijn lid van de Salzburger Bergwanderführer Verein en hebben de daarvoor benodige opleidingen gevolgd. Je kan mee op pad met de gasten die die week ook met ons mee gaan wandelen maar ook het inhuren van ons als privé gids behoort tot de mogelijkheden.

In de winter wandelen (en gidsen) we net zo goed, maar dan veelal op de sneeuwschoenen door ongerepte bossen. Of je kan lekker relaxt wandelen over de vele kilometers geprepareerde winterwandelwegen.

dogmountaininn 4

In onze regio kun je in de winter (vanwege de Kitzsteinhorn Gletsjer in Kaprun) van oktober tot en met mei skiën/snowboarden van 750 tot over de 3000 meter hoogte op ruim 350 kilometer piste. De reistijd naar zowel Zell am See/Kaprun als Kitzbühel/Kirchberg (instappen bij Pass Thurn) is ongeveer 10 a 15 minuten. Bij de liften kun je dichtbij en gratis parkeren. Ook de langlaufers kunnen hun hart ophalen want vlak bij het huis bevindt zich de 230 kilometer lange Pinzga loipe.

DogMountainInn, Mühlbachstrasse 22, 57522 Niedernsill, Oostenrijk in de provincie Salzburgerland

Ga hier naar de website van DogMountainInn

 locatiedogmountaininn

Deel dit artikel