Het Duitse schoenenmerk paste het ontwerp van de Banks aan, met als doel de pasvorm te optimaliseren en het pasbereik te vergroten. De nieuwe Banks is een zeer comfortabele trekkingschoen, gemaakt van hoogwaardig nubuckleer.

De schoen is voorzien van extra ruimte in de voorvoet, voor een verbeterd loopcomfort. Het PU-foam in de tussenzool zorgt verder voor een voelbaar betere demping en een goede afrol van de voet. Zoals bekend is bij Hanwag de kwaliteit van alle materialen én de verwerking ervan volledig gericht op duurzaamheid en functionaliteit.

uitrusting hanwag comfort sketch malk

De nieuwe Banks is verkrijgbaar in een specifieke dames- en herenleest, waarbij je ook nog eens de keuze hebt uit diverse leestuitvoeringen. Naast de standaard leest is de Banks nu ook verkrijgbaar in een vernieuwde ‘Straight Fit Extra’ uitvoering. Deze leest geeft aan beide zijden van de voor­voet meer ruimte. Het bovenwerk en de zool zijn tevens 4 millimeter breder. En speciaal voor vrouwen met wat smallere voeten is de Banks ‘Narrow’ Lady GTX ontworpen.

uitrusting voeten banks

Naast de waterdichte en ademende GORE-TEX uitvoering is het vernieuwde model ook verkrijgbaar in een volledig leren uitvoering. De nieuwe Banks is – uiteraard - verzoolbaar en wordt net als alle andere modellen van Hanwag volledig in Europa vervaardigd.

De Banks leent zich voor tal van buitensportactiviteiten: van korte- tot lange wandeltochten in het Nederlandse landschap tot uitdagende trekkingtochten in bergachtig gebied en alles wat daartussen zit.

uitrusting hanwag banks heren

uitrusting hanwag banks ladiesDe vernieuwde Banks

  • Verkrijgbaar in verschillende leest­uitvoeringen: standaard, Narrow en Straight Fit Extra
  • Voorzien van nieuwe, sterke ­veterogen en veterhaken
  • Met nieuwe Vibram Endurance Pro zelf­reinigende slijtzool
  • Voorzien van nieuwe PU tussenzool. Daardoor is de zool 10% lichter in gewicht en biedt deze een betere demping
  • Gedeeltelijk voorzien van blind gestikte naden om zo beschadiging van de stiksels te voorkomen
  • Voorzien van een bovenwerk dat gemaakt is van hoogwaardig nubuckleer Verkrijgbaar met een GORE-TEX- of een leren voering
  • De vernieuwde ‘Straight Fit Extra’ uitvoering heeft een bredere zool en ook het bovenwerk is 4 mm breder

Alle informatie kun je vinden op de website van Hanwag.

Deel dit artikel