© foto Chiemgau Tourismus
© foto Chiemgau Tourismus

Eén van de bekendste producenten van wandelschoenen is het Beierse familiebedrijf Meindl. Het verhaal is inmiddels bekend: Grondlegger Lucas Meindl startte al zo’n 300 jaar geleden een kleine, zelfstandig opererende schoenmakerij, die steeds groter en succesvoller werd.

In de jaren erna ontwikkelde Meindl voor wandel- en bergschoenen de categorie-indeling A tot en met D. De lage A-categorie wandelschoenen worden vooral gebruikt voor eenvoudige, relatief vlakke wandeltochten (voor wandelen in Nederland zou je kunnen zeggen). Met aan de andere kant de D-wandelschoenen, die geschikt zijn voor het allerzwaarste wandeltochten en zelfs alpinisme.

Meindl weet op zeer knappe wijze de traditionele productiewijze te combineren met zeer vernieuwende ontwikkelingen. Voor de productie van de Meindl wandelschoenen worden alleen de allerbeste materialen gebruikt. Elke Meindl-schoen moet voor 100% aan de - door Meindl gestelde - hoge kwaliteitseisen voldoen. Kwaliteit, comfort, pasvorm en duurzaamheid staan altijd voorop.

Hieronder links het damesmodel en rechts het herenmodel van de Houston GTX
wandelschoenen meidnl houston lady gtx

wandelschoenen meindl houston gtx

Meindl Houston GTX®

Sportieve wandelschoen met een moderne uitstraling, duurzaam en licht van gewicht. Waterdicht (GORE-TEX) en ademend. Voorzien van het variofix® systeem: door het aantrekken van de veters ontstaat optimale fixatie in de schoen. De schoen heeft optimale demping en is duurzaam: voorzien van speciale zool met 22% gerecycled rubber met behoud van slijtage- en gripeigenschappen. Verkrijgbaar in dames en herenmodel.

  • Buitenmateriaal: velours en mesh
  • Binnenvoering: GORE-TEX®
  • Inlegzool: Air-Active
  • Zool: Meindl Multigrip® G4, EVA en TPU hielstabilisator
  • Gewicht per stuk (ongeveer)
  • Damesmodel, maat 4.5: 320 gram
  • Herenmodel, maat 8: 380 gram
  • Adviesprijs  € 189,90

Meer informatie vind je op de website van Meindl

Deel dit artikel