© foto WBT/Bruno D'Alimonte

Behalve wandelen is er nog veel meer te doen in de Ardennen van Wallonië. In combinatie met fraaie wandelingen kun je je hart ophalen aan diverse interessante bezoekjes op het gebied van cultuur en erfgoed. Hieronder een paar ideetjes...

Beleef een kleurrijke herfst in de Belgische Ardennen

In de herfst geven de glinsterende kleuren van de boombladeren, getint met geel, oranje en rood, je een nieuwe kijk op het Waalse landschap. Geniet volop van het Waalse eten, wandelen in de gekleurde bossen en van leuke herfstuitstapjes. De steden en dorpen wachten op je.

wandelvakantie wallonie herfst cgt arnaud siquet forêt en automne

Wandelgenot met fraaie herfstkeluren © foto CGT/Arnaud Siquet

Kijk hier voor meer informatie

Onvergetelijke wandeling rond het ‘Graf van de Reus’

Deze heuvel, prachtig omlijst door een meander van de Semois, heeft een legende. Er wordt gezegd dat de reus Treviso, die na de Slag om de Samber (57 v.Chr.) weigerde door de Romeinen veroverd te worden, liever van de nabijgelegen Rocher des Gattes sprong. De natuur bedekte langzaam zijn lichaam, dat onderdeel werd van het reliëf. Ontdek dit prachtige uitzichtpunt en geniet van een onvergetelijke wandeling van 13 km in Botassart die je meeneemt langs de oevers van de Semois. 

wandelvakantie wallonie herfst wbt ju focus vue sur le tombeau du géant

Uitzicht op een meander van de rivier de Semois © foto WBT/Ju Focus

Kijk hier voor meer informatie

Wandeling Sedoz - een bergriviertje

Deze wandeling die uitgetekend werd langs het bergriviertje, met passages over houten loopbruggen, zal je absoluut verrassen. Ontdek de Ninglinspo: wat een mooie naam voor een riviertje! Je wordt beslist verleid door het kletteren van het water op de rotsen en keien. Op de top keert men terug door een groot bos en je komt langs het prachtige uitzichtpunt Drouot.

wandelvakantie wallonie herfst pierre pauquay vallon du ninglinspo

Watervalletje in het riviertje de Ninglinspo © foto Pierre Pauquay

Kijk hier voor meer informatie

Wandeling rond het Kasteel van Modave

Bewonder het prachtige panorama over de Condroz vanaf het Kasteel van Modave. De Condroz is een Belgische landstreek in Wallonië die zich uitstrekt over de provincies Namen, Luik, Henegouwen en een klein stukje van de provincie Luxemburg. Het kasteel van Modave is geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië. Het Franse park en de tuinen werden in de 19e eeuw heraangelegd en zijn erkend als uitzonderlijk erfgoed Parken en tuinen uit Wallonië.

wandelvakantie wallonie herfst pixel komando château de modave

Het fraaie Kasteel van Modave © foto Pixel Komando

Kijk hier voor meer informatie

Is het een keertje regenweer?

Wisselvallig en winderig weer met perioden van regen of een stevige bui. Dat klinkt niet als lekker wandelweer, maar laat een regen- of onweersbui vooral de pret niet bederven, want er valt altijd wat leuks te beleven in de Belgische Ardennen. Bezoek een brouwerij, ontdek een museum, verken een kasteel of laat je verwennen in een echte thermen. 

wandelvakantie wallonie herfst quintine q filtration

Een bezoek aan een brouwerij is een mooi alternatief voor een regenachtige dag... © foto Quintine

Kijk hier voor meer informatie

 

Deel dit artikel