© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Het fietspad op de Afsluitdijk gaat in 2019 nog vier zondagen open. Dit is de uitkomst van gesprekken tussen Rijkswaterstaat en de belangenorganisaties van fietsers en wandelaars.

Tot 2023 werkt Rijkswaterstaat aan de versterking c.q. vernieuwing van de Afsluitdijk. Veel werkzaamheden worden vanaf het water uitgevoerd en dat is de reden dat de Afsluitdijk open kan blijven voor wegverkeer; erg prettig voor de bereikbaarheid van het noorden van Nederland. Voor wat betreft het - voor wandelaars en fietsers belangrijke - fietspad ligt dat anders: dat kan tijdens de werkzaamheden niet veilig open blijven. Daarom wordt door Rijkswaterstaat de zogenaamde Afsluitdijk-fietsbus ingezet. Zo kunnen wandelaars en fietsers tóch veilig naar de overkant.

Maar… heel veel wandelaars, recreatieve fietsers en wielrenners willen de Afsluitdijk liever op eigen kracht bedwingen. Na intensief overleg is besloten dat - speciaal voor hen - het fietspad deze zomer toch nog vier zondagen wordt opengesteld. De aannemer en de verschillende belangenorganisaties hebben bepaald om welke zondagen het gaat.

De zondagen dat de Afsluitdijk open is voor wandelaars en fietsers zijn:

  • zondag 23 juni 2019
  • zondag 21 juli 2019
  • zondag 4 augustus 2019
  • zondag 18 augustus 2019

De dienstregeling van de fietsbus kun je vinden op de website van de Afsluitdijk.

Deel dit artikel