© foto's Le Champion

Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus staat de 6e editie van het Soester Wandelweekend op de agenda. Op zaterdag ontdekken de deelnemers de Soester Duinen. De routes brengen de wandelaars op zondag langs Paleis Soestdijk en het Baarnse Bos.

De afwisselende natuurgebieden en historische bezienswaardigheden vormen het decor van dit zomerse wandelevenement.

wandelnieuws soesterwandelweekend zaterdag sjoerd 4195 lg

Afwisselende routes

Wandelaars kunnen twee dagen genieten van de unieke omgeving van Baarn en Soest. Er is keuze uit een afstand van 6, 10, 20 en 30 km. Op zaterdag gaan de routes tijdens de Soester Duinendag over de bloeiende paarse heide, de prachtige zandvlaktes en de indrukwekkende Vliegbasis Soesterberg. Op zondag staat de Baarnse Paleisdag op het programma. Deze dag brengt wandelaars door het Baarnse Bos, langs Paleis Soestdijk en door het historische centrum van Baarn.

wandelnieuws soester wandelweekend paleis

Family Walk

Samen met je kinderen, ouders of opa’s en oma’s meedoen aan het Soester Wandelweekend, hoe leuk is dat! Door het toevoegen van een 6 km Family Walk is het wandelevenement écht voor iedereen. De route is rolstoel- en kinderwagentoegankelijk. Door een interactieve stempelkaart met opdrachten valt er onderweg genoeg te ontdekken.

Aftrap van de Gildefeesten

Als kers op de wandeltaart start en finisht het Soester Wandelweekend op het Gildeterrein in Soest, waar ook de jaarlijkse Gildefeesten de week erna plaatsvinden. Wandelaars kunnen hier na afloop van hun wandeltocht gegarandeerd proosten op hun prestatie!

wandelnieuws soester wandelweekend zondag zandpad

Weekendje weg in eigen land

In het weekend van 17 en 18 augustus bieden verschillende hotels een speciaal verblijfsarrangement aan. Wandelaars kunnen dichtbij de start- en finishlocatie overnachten en maken er zo direct een minivakantie van in Soest en Baarn. Diverse restaurants bieden ook een wandelmenu aan, zodat de deelnemers na hun wandeling heerlijk kunnen aanschuiven.

Inschrijven

Wandelaars kunnen zich t/m 11 augustus inschrijven via de website van het Pink Ribbon Soester Wandelweekend. Op de dag zelf inschrijven is voor dit evenement niet mogelijk. Deelnemers kunnen kiezen om het hele weekend te wandelen of op een van beide dagen.

Als onderdeel van het inschrijfgeld kun je rekenen op:

• Volledig uitgepijlde routes
• Er ligt een stempelkaart voor je klaar bij de start
• App met deelnemersinformatie en LiveTracking-functie
• Uitgebreide verzorgingsposten onderweg
• Sfeervolle start-, finish- en stempelpostlocaties
• Unieke herinneringsspeld
• Massage bij de finish

wandelnieuws soester wandelweekend zondag zwaaien

Laat je sponsoren voor Pink Ribbon  

Vanaf dit jaar is Pink Ribbon de trotse titelsponsor van het Pink Ribbon Soester Wandelweekend. Pink Ribbon zet zich in voor iedereen die geraakt is door borstkanker, door geld op te halen voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Pink Ribbon doet er daarnaast alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken.

Door op 17 en/of 18 augustus mee te wandelen en het goede doel te steunen krijgt jouw wandeling door de prachtige natuur rondom Soest nóg meer betekenis. Schrijf je in en start je eigen actie voor Pink Ribbon en steun ook belangrijke projecten die het leven met en na borstkanker verbeteren. Doe mee, en maak een verschil.

KIJK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Deel dit artikel