Wandelpad in Nationaal Park De Meinweg © foto Shutterstock
Wandelpad in Nationaal Park De Meinweg © foto Shutterstock

De Beleefweek Limburg 2019 is een geweldige kans om het Limburgse landschap te beleven en er de streekproducten te proeven.

Van 6 tot en met 15 september 2019 wordt door de Nationale Parken ‘De Maasduinen’, ‘De Groote Peel’, ‘De Meinweg’ en ‘Nationaal Landschap Zuid-Limburg’, een week georganiseerd met aantrekkelijke activiteiten in de natuur voor jong en oud. Het thema is dit jaar ‘grenzeloos genieten’. Voor jou als wandelaar is er gedurende deze week de keus uit een keur van wandeltochten, veelal onder leiding van een gids.

Het is een week om – hernieuwd - kennis maken met al het moois dat Limburg je te bieden heeft? In Limburg zijn vele mooie natuurgebieden. Een aantal hebben zelfs het bijzondere predicaat van Nationaal Park of Nationaal Landschap gekregen. Het zijn natuurgebieden om van te genieten, te bewonderen, te koesteren én waar de Beleefweek plaatsvindt.

wandelnieuws meinweg shutterstock© foto Shutterstock

Alle activiteiten tijdens de Beleefweek vinden plaats op- en rondom de drie Nationale Parken en het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Welke activiteiten vinden er zoal plaats?

  • Elke dag wandeltochten vanuit een groot aantal Limburgse plaatsen, zoals Epen, Valkenburg aan de Geul, Vijlen, Maastricht, Bocholtz, Afferden, Kerkrade, Simpelveld, Walem, Mesch, Eijsden, Schin op Geul, Vlodrop, Lomm, Mechelen en Baaksbruggermolen
  • Tour de Boer, waarbij inwoners en bezoekers kunnen kennismaken met boeren in Zuid-Limburg
  • Jazz Tour aan de Maas in Ottersum
  • Volle maan zeiltocht in Ophoven/Kinrooi
  • Dag van de stroopstokers in Nederweert

Op de website van de organisatie kun je het totale overzicht zien voor alle data en activiteiten.

Deel dit artikel