Op pad met de Wandelpool
Op pad met de Wandelpool © foto Ellen Koppendraaier

De Wandelpool, al bijna 30 jaar jong en heeft nog niets aan populariteit ingeboet. Dagelijks gaan Wandelpoolers met elkaar op pad. Mensen in allerlei ‘soorten en maten’, maar met één gemeenschappelijke liefhebberij: wandelen.

In kleine groepjes gaan ze eropuit voor een fijne wandeling, vaak gecombineerd met een natje en een droogje. En het aanbod van wandeltochten is onverminderd groot…

Zo’n slordige 100 verschillende Wandelpoolers organiseren – incidenteel of met regelmaat – belangeloos wandeltochten, waaraan andere Wandelpoolers gratis kunnen deelnemen. Als Wandelpooler kan je dus maandelijks kiezen uit wel 150 dagtochten en/of korte wandelvakanties. Het aanbod bestaat uit dagtochten van 10 tot 35 km, meerdaagse wandelingen én binnen- en buitenlandse wandelvakanties. 

De wandelgroepen zijn in de meeste gevallen bescheiden van omvang: ze tellen veelal 8 tot 15 deelnemers. Voldoende om op een prettige manier met elkaar op te trekken en onderweg in gesprek te komen met diverse mensen. Wandelpoolers variëren in leeftijd van 25 tot 80 jaar, man en vrouw, met of zonder partner; alle denkbare varianten komen voor. Binnen de Wandelpool is er plek voor alle smaken en krijg je de ruimte om jezelf te zijn.

wandelpool hoofdfoto1

Op pad met de Wandelpool © foto Ellen Koppendraaier

De Wandelpool is een echte vrijwilligersorganisatie. De deelnemers organiseren, exclusief voor andere Wandelpoolers, vrijwillig en op eigen initiatief de wandelingen. Als je eenmaal Wandelpooler bent is deelname aan de tochten gratis;  je betaalt slechts je jaarlijkse contributie. En die jaarbijdrage wordt getracht zo laag mogelijk te houden, zodat de Wandelpool toegankelijk is voor vrijwel elke wandelliefhebbers. Interesse? Als je niet eerder aangesloten bent geweest bij de Wandelpool kan je het ter kennismaking een maandlang gratis proberen met een proefabonnement.

Aanmelden kan via de website met de rode button AANMELDEN NIEUWE WANDELPOOLERS

 

Deel dit artikel