Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Defensie stelt een drone beschikbaar op 20 juli, de dag van de intocht van de Vierdaagse. De drone vliegt de hele dag en avond boven Nijmegen.

Het gaat om een zeer geavanceerd onbemand vliegtuig van Defensie. De ministers van Defensie en van Infrastructuur en Waterstaat hebben toestemming  gegeven voor de inzet bij de Vierdaagse. De drone vliegt op verzoek van de politie. Bij een eerder groot evenement vorig jaar tijdens de Zwarte Cross was al eens geëxperimenteerd met de inzet van een soortgelijke drone.

Twee weken voorafgaand aan de Vierdaagse zijn de organisatoren al druk met alle voorbereidingen. Op Kamp Heumensoord zijn al wekenlang bouwactiviteiten en ook in en rond het parcours is begonnen met de voorbereidingen voor de grootste wandelmars ter wereld. De inschrijving voor de 102de Vierdaagse is gesloten met 51.130 inschrijvingen. Omdat de inschrijflimiet van 47.000 inschrijvingen overschreden is, zijn de beschikbare startbewijzen door loting toegewezen. De Vierdaagse wordt gelopen van 17 tot en met 20 juli.

Deel dit artikel