Van 16 tot en met 23 september verbinden wandelaars, sport- en muziekverenigingen, theatermakers, bekende Brabanders en gildes de Zuiderwaterlinie tijdens De Mars. Op 16 september vindt om 14.00 uur de start van De Mars plaats aan weerszijden van de Zuiderwaterlinie, in Bergen op Zoom en Grave.

Tijdens De Mars trekken wandelaars langs de prachtige natuur, forten, dijken, schansen en vestingsteden van de Zuiderwaterlinie. Onderweg is er muziek, kunst en theater.  

Verder is het mogelijk om gedurende De Mars te 'ploggen': tijdens het joggen afval opruimen en op die manier de natuur schoonhouden. Een andere positieve bijdrage aan de natuur is mogelijk dankzij 'De Zuiderwaterlinie Zoemt!' Dit educatieve programma laat schoolklassen kennismaken met de natuur langs de Zuiderwaterlinie en tevens een steentje bijdragen aan het behoud ervan. Door zelfgemaakte zaadbommen langs het wandelpad te gooien, zal er volgend voorjaar een knallend palet van bloemen te bewonderen zijn. Hopelijk met veel zoemende bijen en andere insecten.

Op 23 september eindigt De Mars met een muzikaal slotfeest in Heusden met een opening door de Regimentsfanfare van de Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens' . Vervolgens neemt dj La Fuente het podium over om het evenement knallend af te sluiten.

Deel dit artikel