Hartstocht strand Scheveningen
© foto Shutterstock

In coronatijd hebben veel Nederlanders de wandelschoenen aangetrokken. Elke dag een korte wandeling is immers goed voor je mentale én fysieke gezondheid. Wie de smaak echt te pakken heeft en een fikse wandeling wil maken, kan op zaterdag 2 oktober meedoen aan de Hartstocht. En je levert dan gelijk ook een bijdrage aan oplossingen voor een gezond hart voor iedereen. 

Bewegen vermindert je risico op hart- en vaatziekten. Dagelijks een half uurtje wandelen verlaagt je bloeddruk en verbetert de conditie van hart en bloedvaten. Dat is de reden dat de Hartstichting sinds 2017 (strand)wandeltochten organiseert. En je kan ditmaal kiezen of je de strand- en duinroute langs de Zuid-Hollandse kust gaat lopen óf dat je zelf een route bij jou in de buurt uitstippelt via de eRoutes app.

Veel deelnemers wandelen mee omdat zijzelf te maken hebben – of hebben gehad - met hartproblemen. Dat geldt ook voor onze voormalig schaatskampioen Barbara de Loor, ambassadeur van de Hartstichting. “Op een bepaald moment had ik de keuze: óf stoppen met topsport óf een ingreep aan mijn hart. Ik ben blij dat ik voor dat laatste heb gekozen, want anders was ik nooit wereldkampioen geworden. Meedoen aan de Hartstocht betekent voor mij: lekker met je neus in de wind wandelen voor een gezond hart.”

De opbrengsten van de Hartstocht gaan naar onderzoek voor nieuwe oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te herkennen en te behandelen. 

Inschrijven kan t/m 30 september via de website van de Hartstocht.

Deel dit artikel